​Historische overwinning voor Hulzense Boys

Hulzense Boys speelde op een regenachtige 15 september thuis tegen het Oldenzaalse De Esch. Het was de eerste keer dit seizoen dat het een ploeg trof die, net als Hulzense Boys, spelers niet betaald. Een andere overeenkomst was dat deze ploeg vorig jaar ook actief was in de tweede klasse H. De Esch promoveerde middels het kampioenschap, de thuisploeg via de gewonnen nacompetitie.
De ploeg van trainer Jurgen Kok begon goed aan de wedstrijd. Het won veel duels en pakte het initiatief. Na ongeveer zeven minuten kwam de bal voor de voeten van Malke Gecer. Zijn voorzet werd geblokt en kwam zo voor de voeten van Maikel Velt. Deze bedacht zich niet en volleerde de bal vol in de verre bovenhoek, 1-0. De aanval daarna werd ingeleid door Martijn Rohaan. Zijn voorzet was prima, maar Menno Kamphuis kon de bal niet de juiste richting meegeven, waardoor zijn kopbal voorlangs ging. Niet veel later was diezelfde Menno Kamphuis wel succesvol. Een onderschepping op het middenveld bracht de bal voor zijn voeten. Menno zag de keeper van de ploeg uit Oldenzaal ver voor het doel staan en met een fraaie lob wist hij de 2-0 op het scorebord te brengen. Hulzense Boys drukte door en zette De Esch goed onder druk. Goed doorzetten van Gregor van der Zande leverde hem balbezit op. Met een steekbal bediende hij Hulusi Yilmaz die de bal prima teruglegde op Menno Kamphuis. Uit de draai rondde Menno vervolgens beheerst af en zo werd de stand op 3-0 gebracht. Een ongekende luxe voor de ploeg uit Hulsen. De aanval hierna bracht De Esch gevaarlijk dicht bij het doel van doelman Roy van der Heiden. Gelukkig wist Marcel van Gaal de bal op de doellijn nog weg te werken, waardoor De Esch niet de aansluitingstreffer wist te maken. In de laatste minuut van de eerste helft richtte diezelfde Roy van der Heiden nog een prachtige redding. De spits van de uitploeg kon een voorzet op vijf meter van het doel zo intikken, maar de doelman had een prima redding in huis, waardoor de rust werd opgezocht met een 3-0 voorsprong.

Na de rust stond er een ongewijzigd Hulzense Boys op het veld. De eerste mogelijkheid in die tweede helft was voor de thuisploeg. Een steekbal van Peter Stiekema bracht de bal tussen Menno Kamphuis en de doelman van De Esch. Meno probeerde de doelman te omspelen, maar deze had geluk en kon de bal in de kluts oprapen. In de fase daarna speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld en zijn er weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Een kwartier voor tijd krijgt De Esch een mogelijkheid om de voorsprong van Hulzense Boys te verkleinen. Gelukkig weet doelman Roy van der Heiden het schot van aanvaller Agterbos te keren. Iets later is De Esch wederom gevaarlijk, maar ook ditmaal staat de doelman van Hulzense Boys in de weg. Vijf minuten voor tijd volgde er de beslissing in de wedstrijd. Een prachtige bal van Marcel van Gaal werd meegenomen door Wilmar Nieuwenhuis. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en had goed oog voor de mensen om zich heen. Daardoor kon hij de meegelopen Martijn Rohaan bedienen, die met een schuiver de doelman van de tegenstander kansloos liet, 4-0. Een beloning voor het harde werken en prima spel van Hulzense Boys. De ploeg vocht voor elkaar en speelde in balbezit heel behoorlijk.

Al met al dus een fantastische overwinning voor Hulzense Boys, met een historisch tintje. Het zijn namelijk de eerste punten in de eerste klasse in de geschiedenis van de club. Laten we hopen dat hiermee de lijn naar boven is ingezet, want door de overwinning kan de ploeg zelfs voorzichtig kijken naar enkele ploegen boven zich. Volgende week is er een beker-/inhaalweekend. Hulzense Boys heeft dan geen verplichting en is vrij. De week daarna speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen het Zwolse Berkum. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Timmer.