​Hulzense Boys verliest in eerste twintig minuten wedstrijd tegen KHC

Zaterdag 29 april stond de belangrijke wedstrijd Hulzense Boys tegen KHC op het programma. De wedstrijd in Kampen eindigde in een 5-1 overwinning voor KHC. Deze ploeg speelt nog om zich rechtstreeks te handhaven en Hulzense Boys, wat door de overwinning op Bennekom concurrenten De Esch en Deto op 1 en 2 punten was genaderd, voor het bereiken van de nacompetitie.
KHC leek het belang van de wedstrijd beter te begrijpen, want de ploeg begon fel en overrompelde Hulzense Boys. Dit leverde na twee minuten spelen een corner op, welke ongehinderd ingekopt kon worden door Joshua van Marle, 0-1. Enkele minuten later volgde er een opstootje tussen Martijn Rohaan en Ibrahim Tuncer, wat beide spelers een gele kaart opleverde. Toen vlak daarna Martijn langs KHC’er Burak Alp liep fluisterde deze nog wat bij Martijn in het oor. Martijn reageerde door een licht duwtje te geven en Alp ging gewillig naar de grond. De scheidsrechter van dienst liet doorspelen en ook zijn assistent gaf geen signaal. Toen trainer Oosterhaar vervolgens met veel gebaar naar de grensrechter ging besloot deze toch maar te vlaggen. De leidsman gaf daarop Martijn Rohaan zijn tweede gele kaart, waardoor hij kon vertrekken. Wederom een domper voor de thuisploeg en de taak om net als vorige week te laten zien dat het een team is. In de eerste periode na de rode kaart was het even zoeken, maar Hulzense Boys kwam steeds beter in het spel. In de 28e minuut een grote kans voor Hulzense Boys. Menno Kamphuis verscheen na een bal van Jorg Roetgerink alleen voor de doelman. Deze had echter een goede reflex, waardoor deze kans voorbij ging. De toegekende corner leverde een counter op, welke door Brenn de Lange werd afgerond. Uit de aftrap een duidelijke overtreding om Malke Gecer, maar waar de roodhemden geel kregen kwam de KHC’er er met een waarschuwing vanaf. Enkele minuten daarna een lange bal van René Kamphuis op Menno Kamphuis. Menno draaide weg bij zijn directe tegenstander en kon richting het doel. Hij werd echter vastgehouden, waarop de scheidsrechter floot. Voordeel was prettiger geweest, want de bal kwam voor de voeten van Hulusi Yilmaz die eenvoudig binnen schoot. De stand op het scorebord veranderde echter niet, want helaas was er dus al gefloten. De toegekende vrije trap werd door Marcel van Gaal slim ingeschoten, maar een speler kon op de doellijn redding brengen. Drie minuten voor het rustsignaal had Malke Gecer een goede bal op Menno Kamphuis, maar zijn schot ging net over het doel.

In het eerste kwartier na rust was het spel redelijk in evenwicht. KHC schoot eenmaal wel raak, maar deed dit in buitenspelpositie. Het spelaandeel van Hulzense Boys werd steeds groter en langs de lijn ontstond bij de supporters steeds meer het gevoel dat als de ploeg de aansluitingstreffer zou maken er nog van alles mogelijk was. Het publiek werd vervolgens op haar wenken bediend, want Marcel van Gaal plaatste een vrije bal op het hoofd van Menno Kamphuis, die de bal keurig over de keeper in het doel kopte, 1-2. Er was dus nog van alles mogelijk. In de 73e minuut was het ook bijna gelijk. Een goede combinatie tussen Jasper de Jong en Menno Kamphuis, plus goed doorzetten van eerstgenoemde, leverde een kans op. De bal van Jasper rolde echter net voor het doel langs. Tot vlak voor tijd gebeurde er daarna weinig. Toen was het echter opnieuw bijna gelijk. Een bal van Jasper de Jong kwam via Peter Stiekema voor de voeten van Menno Kamphuis. Menno schoot de bal hard in, maar de doelman had een goede redding en kon de bal keren. In de tegenaanval was het Burak Alp die de beslissing had kunnen brengen, maar zijn lob over doelman Kamphuis ging over het doel. Vervolgens was het weer Hulzense Boys. Een diepe bal van Jorn Hegeman werd goed voor het doel gekopt door Machiel van Keulen. De bal kwam voor de voeten van Menno Kamphuis, maar op de rand van de vijfmeter schoot hij tegen de doelman. Daarna was het weer KHC. Een afvallende bal werd door Burak Alp keihard richting het doel gevolleerd, maar de bal zeilde net over het doel. Toen er daarna een diepe bal op Machiel van Keulen volgde en deze de bal met de borst meenam, zag de scheidsrechter een handbal van Machiel. Hiermee was de laatste mogelijkheid verkeken en zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor KHC.

Volgende week speelt Hulzense Boys de derby tegen Vroomshoopse Boys. De eerdere ontmoeting op Sportpark Smidserve eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. De wedstrijd op Sportpark De Bosrand in Vroomshoop begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer De Jong.