​Hulzense Boys verliest van Go Ahead Kampen

Voor eersteklasser Hulzense Boys stond op de eerste oktoberdag van 2016 de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma. Een tegenstander die voor aanvang van deze wedstrijd in de middenmoot terug was te vinden, maar aan het einde van het seizoen niet tevreden zal zijn met deze klassering. Kortom weer een wedstrijd tegen een ploeg die hoopt in de top van deze zware eerste klasse D mee te kunnen doen.
Voor trainer Jurgen Kok was het weer goed kijken wie er deze wedstrijd fit waren. Ten aanzien van de wedstrijd tegen Nunspeet kon hij wel weer beschikken over aanvoerder Gregor van der Zande, maar naast de afwezigen van vorige week waren ook Menno en René Kamphuis (voor zover bekend geen familie) afwezig. Vervanger in het doel was good-old Dennis Wijnberg. In de vijfde minuut was er een steekbal van Maikel Velt op Wilmar Nieuwenhuis. Wilmar had een vrije doortocht gehad, ware het niet dat hij terecht werd afgevlagd door de neutrale grensrechter. De aanval daarna werd er aan de zijde van Hulzense Boys dom een vrije trap weggegeven. De vrije trap werd voorgezet en vogelvrij ingekopt door André Timmerman, 0-1. Daarna was de wedstrijd qua veldspel redelijk in evenwicht, maar waren er aan beide kanten weinig kansen. Halverwege de tweede helft viel echter een afvallende bal voor de voeten van middenvelder Luuc Knul, die de bal fraai in de bovenhoek volleerde, 0-2. Wie dacht daarna een aangeslagen Hulzense Boys te zien had het mis. De jonge ploeg toonde veerkracht en mentaliteit en was voetballend niet minder dan de gasten uit Kampen. In de veertigste minuut viel een bal van Martijn Rohaan achter de verdediging van de ploeg uit Kampen. Peter Stiekema kreeg de bal net niet voldoende onder controle om tot afronden te komen. Een minuut later kreeg Hulzense Boys het deksel op de spreekwoordelijke neus. Een vrije bal op het middenveld werd door Madih Doufikar ingespeeld op een aanvaller. Deze kon de bal vervolgens kinderlijk eenvoudig terugleggen op de doorgelopen Doufikar, die de 0-3 aantekende. Op slag van rust had het ook nog 0-4 kunnen worden toen diezelfde Doufikar alleen richting het doel ging. Doelman Dennis Wijnberg redde echter bekwaam, waardoor de ploegen gingen rusten met een 0-3 stand.

In de tweede helft was de eerste kans voor Knul van Go Ahead Kampen, maar twee meter voor de doellijn wist hij de bal over het doel te mikken. Een prima aanval van Hulzense Boys enkele minuten later werd gevaarlijk, maar de bal van Maikel Velt op Peter Stiekema was net iets te scherp. Een kwartier voor tijd een diepe bal van Go Ahead Kampen. De spits haakt verdediger Devin Poorterman, en kan zo doorlopen. Gelukkig is daar Machiel van Keulen die hem bij haalt, maar volgens de scheidsrechter maakt Machiel een overtreding. Een rare beslissing die zelfs de supporters uit Kampen in de lach doet schieten. Gelukkig pakte keeper Wijnberg de strafschop van Jurrian Zandbergen. Toch zou de 0-4 alsnog vallen. Een teruggelegde bal vanaf rechts werd binnengeschoven door invaller Hoekstra. Bij Hulzense Boys was het toen wel op, want een minuut later mocht spits Jurrian Zandbergen de 0-5 al vallend binnenwerken. Een minuut voor tijd werd het ook nog 0-6 door een bekeken balletje van Madih Doufikar. Toch werd dit niet de eindstand. Malke Gecer werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld. Daar draaide hij goed weg bij twee tegenstanders en schoot vervolgens beheerst raak, 1-6.

Al met al een terechte overwinning voor Go Ahead Kampen. Positief was dat Hulzense Boys voetballend best aardig speelde en vocht als een team. Wel werden de doelpunten in de laatste tien minuten wat gemakkelijk weggegeven. Voor Hulzense Boys staat volgende week de uitwedstrijd tegen de zeer ambitieuze promovendus Duno Doorwerth op het programma. De wedstrijd op sportpark De Waayerberg begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer Mesbah.