​Hulzense Boys verliest van sterk spelend Duno

Op de druilige zaterdag 18 maart stond er voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Duno Doorwerth op het programma. Een ploeg die de afgelopen jaren telkens kampioen is geworden en ook dit jaar weer in de top van de ranglijst te vinden is. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, want de ploeg uit Doorwerth beschikt over bijzonder veel voetballende kwaliteiten. De wedstrijd in Doorwerth werd overigens met 5-2 gewonnen door Duno, nadat Hulzense Boys met een 1-2 voorsprong de rust in was gegaan.
Duno mocht aftrappen en vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. Hulzense Boys kon echter eenvoudig de aanval onschadelijk maken en de ploeg speelde heel behoorlijk. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Hulusi Yilmaz. Na doorkoppen van Menno Kamphuis liep hij alleen richting de doelman van de Gelderlanders, maar het schot van Hulusi verdween in het vangnet, waar doorlopen waarschijnlijk een betere optie was geweest. Duno voetbalde gemakkelijker, maar creëerde in het eerste half uur echter geen uitgespeelde kansen. Tien minuten voor rust was de eerste goede uitgespeelde kans voor Duno een feit. Een aanval over links werd teruggelegd, maar aanvaller Talsma schoot vanaf vijf met over. Vijf minuten voor rust was er een corner voor Duno, welke eenvoudig werd ingekopt door de vrijstaande Shapoul Ali, 0-1. Zonde, want Hulzense Boys speelde zoals gezegd prima. Een paar minuten later had het ook 0-2 kunnen zijn, maar ditmaal schoot Shapoul Ali vanaf vijf meter over. Zo gingen de 22 gladiatoren met een 0-1 stand rusten. Dit hadden er ook 21 kunnen zijn, want een verdediger van Duno schopte Menno Kamphuis hard op het bovenbeen. Hij mocht dan ook niet klagen met slechts geel.

In de heenwedstrijd maakte Duno na rust het verschil en ook dit maal schakelde Duno naar rust een tandje bij. De ploeg liet zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Toch was de laatste pass vaak onvoldoende of lag doelman René Kamphuis, de laatste weken sowieso sterk keepend, in de weg. Hulzense Boys probeerde het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. De grootste kans die de ploeg kreeg was voor Menno Kamphuis. Een goede voorzet vanaf de zijkant kon door hem op zeven meter van het doel ingekopt worden, maar de bal kreeg onvoldoende richting mee, waardoor die ruim naast het doel ging. Een kwartier voor tijd maakte Duno aan alle onzekerheid een eind, opnieuw door een corner. Een strakke bal werd in de kruising geschoten door de man of the match, Ryan Bouwmeester, 0-2. Daarna liep de ploeg via doelpunten van Faisal Kaouass en Anass Aamri nog uit naar 0-4, wat tevens de eindstand was.

Hulzense Boys heeft dan wel terecht verloren, maar het verschil werd vooral in de tweede helft gemaakt. Als de ploeg zo doorgaat is het zeker nog kansrijk voor de nacompetitie. Het blijf door deze nederlaag wel op de voorlaatste plaats staan. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Go Ahead Kampen. De wedstrijd in Kampen begint om  15.00 uur en staat onder leiding van dhr. Timmer.