​Verlies voor Hulzense Boys in seizoensouverture

Zaterdag 3 september vond er een historisch moment plaats in de geschiedenis van voetbalvereniging Hulzense Boys. In Wezep werd de allereerste competitiewedstrijd in de eerste klasse gespeeld. Nog nooit eerder speelde de club op dit niveau, welke vorig seizoen na een prachtige nacompetitie werd behaald. WHC was de tegenstander in deze debuutwedstrijd van de ploeg uit Hulsen.
Dat het een lastige wedstrijd zou worden, daar was van tevoren rekening mee gehouden. De ploeg uit Wezep heeft zich dit seizoen versterkt met veel spelers die over ervaring in de hoofdklasse beschikken. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek de ploeg gemakkelijk te voetballen en had een veldoverwicht. Het creëerde echter geen noemenswaardig kansen. Hulzense Boys probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden, maar ook zij creëerden nauwelijks kansen. In de 24e minuut volgde er een onderschepping van WHC op het middenveld. De daaropvolgende steekpass op de rappe Carlos Lopes Macedo was op maat en hij rondde bekwaam af, 1-0. Hulzense Boys was niet van slag en het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. In de 39e minuut waren de rollen omgedraaid. Toen onderschepte de ploeg van Jurgen Kok de bal en een prachtige pass van Gregor van der Zande werd met veel gevoel over de keeper gewipt door Menno Kamphuis, 1-1. Het eerste doelpunt in de eerste klasse komt daarmee dus op naam van Menno. Kort daarna probeerde diezelfde Kamphuis het nog met een boogballetje, maar deze eindigde net over de dwarsligger. Vijf minuten later kwam WHC weer in het strafschopgebied, waar een verdediger van Hulzense Boys een overtreding nodig had om de aanval te stoppen. De terecht penalty werd keurig ingeschoten door Vincent Oosterkamp, 2-1. Op slag van rust was Machiel van Keulen nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal eindigde in de handen van de keeper. Daarmee was de 2-1 ook de ruststand. In de rust was er bij de ploeg uit Hulsen geloof in een resultaat, zeker gezien het feit dat beide ploegen twee kansen hadden gehad en het verschil in doelpunten overbrugbaar was.

Toen de tweede helft begon en nog niet alle toeschouwers uit kantine waren lag de 3-1 echter al in het net. Een vrije bal werd ingekopt door de lange Vincent Overkamp. Hulzense Boys probeerde wel de aansluitingstreffer te maken, kreeg wat mogelijkheden, maar WHC bleef de bovenliggende partij. De definitieve beslissing werd gemaakt door Özhan Kardag, die een bal keurig binnenschoot en zo voor de 4-1 tekende. De wedstrijd was gelopen en WHC kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Dat deed het overigens heel behoorlijk en het liep zelfs uit naar een 7-1 overwinning via doelpunten van Mitchel Dijkhof, Maikel van der Wijk en Carlos Lopes Machedo. Na 90 minuten floot scheidsrechter Besselsen voor het eindsignaal. Een grote nederlaag voor Hulzense Boys. Toch zijn er zeker ook aanknopingspunten te vinden. De ploeg stond in de eerste helft goed georganiseerd en de kansenverhouding voor rust was gelijk. Na rust was WHC duidelijk de betere ploeg, waarbij wel gezegd moet worden dat de ploeg uit Wezep zo goed als elke kans verzilverde. Dit is echter geen toeval, want de ploeg beschikt over veel kwaliteiten.

Voor Hulzense Boys zaak om de rug te rechten en op zoek te gaan naar revanche. Dit kan aanstaande zaterdag al tegen FC Zutphen. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Smit