​Zwakke eerste helft doet Hulzense Boys de das om

Voor Hulzense Boys stond zaterdag 26 november de uitwedstrijd tegen KHC in Kampen op het programma. Een belangrijke wedstrijd onderin de eerste klasse D. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, een zogenoemde zespunten-wedstrijd.
Waar vooraf was afgesproken om de ploeg uit Kampen onder druk te zetten en kort te dekken, daar was in de beginfase van de wedstrijd weinig van terug te zien. KHC kreeg de ruimte op te voetballen en Hulzense Boys kwam overal een stap te laat. KHC zette juist wel goed druk en won bijna alle duels. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Een counter na de corner leverde een grote kans op, maar doelman Roy van der Heiden kon de bal keren. Niet veel  later was het toch raak. Simpel balverlies op het middenveld, door goed drukzetten van KHC, leverde een kans op. Machiel van Keulen probeerde nog met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de voeten van de aanvaller weg te glijden, maar werkte daarmee de bal ongelukkig in het eigen doel, 1-0. Daarna leverde een counter opnieuw gevaar op, maar gelukkig stond Marcel van Gaal op de doellijn om een grotere achterstand te voorkomen. Je zou zeggen dat Hulzense Boys wel wakker geschud moest zijn, maar een afvallende bal uit een corner betekende de 2-0. Het was De Nooijer die de bal binnenschoot. Diezelfde De Nooijer was ook verantwoordelijk voor de 3-0, enkele minuten later. Hij kon op het middenveld simpel wegdraaien bij drie roodhemden en schoot de bal vervolgens hard in de kruising. Na de 3-0 kregen beide ploegen een kans op de stand op het scorebord te veranderen. Eerst was KHC dichtbij, maar de paal bracht redding. Het aluminium bracht ook redding op een kopbal van Machiel van Keulen, die voor Hulzense Boys op de lat kopte. Daarna begon Hulzense Boys wat beter te voetballen, maar een corner leverde de 4-0 op. Wel leek het er daarbij op dat de speler van KHC een overtreding maakte, maar de scheidsrechter liet doorspelen en dus betekende dit ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar enkele minuten onderweg toen de 5-0 op het scorebord werd gebracht. Het was Ibrahim Tuncer die de goal achter zijn naam kreeg. Enkele minuten later deed Hulzense Boys iets terug. Menno Kamphuis werd in het strafschopgebied neergelegd, waarop hij de toegekende strafschop zelf binnenschoot, 5-1. Hulzense Boys begon hierna weer beter te voetballen. Het was dicht bij de 5-2, maar een schot van Menno Kamphuis ging via de vingertoppen van de doelman over. Hierna golfde het spel op en neer, zonder noemenswaardige hoogtepunten. Wel was er aan de zijde van Hulzense Boys nog het debuut van Thomas te Wierik. Zo eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor KHC.

Al met al een terechte nederlaag voor een feller KHC. Jammer, aangezien de ploeg uit Kampen nu vier punten voorsprong heeft op Hulzense Boys. Volgende week zaterdag spelen de roodhemden een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Schuring.