De eerste drie punter is binnen

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo op het programma. Een ploeg, waar Hulzense Boys altijd goed tegen kan voetballen, maar resultaten uit het verleden geven geen zekerheid voor de toekomst. Hulzense Boys begon geconcentreerd aan de wedstrijd, degelijke organisatie, blijven voetballen en wachten op de kansen die er gaan komen en die kwamen er ook in de loop van de wedstrijd. Vooral over de linkerkant lag er veel ruimte, maar vooralsnog deed leverde dit geen doelpunten, maar alleen maar kleine kansjes op.  In de loop van de eerste helft kreeg Maikel Velt de bal op een voor hem zeer geliefde afstand. Met zijn sterke linker haalde hij zeer hard uit, waarna de doelman  met de vingertoppen de bal nog net tegen de lat kon tikken. Gregor van der Zande was er als de kippen bij om de terug springende bal in het net te duwen 0-1. Hulzense Boys bleef voetballen en dat leverde gelijk al weer enkele nieuwe kansen op die niet werden verzilverd. Uiteindelijk viel de 0-2 nog voor de rust. Een uitstekend uitgevoerde combinatie tussen Gregor van der Zande en Jeff Bovelander bracht Gregor vrij voor de doelman en die was kansloos op het bekeken lobje. Een alsof het nog niet genoeg was bracht Kevin Bokdam de 0-3 op het scorebord door een voorzet van Gregor van der Zande netjes in de uiterste hoek te koppen.

Na rust een zelfde spelbeeld. DZSV probeerde wel meer druk te zetten, maar veel gevaar voor het doel van Roy van der Heiden leverde dit niet op. Hulzen was veel gevaarlijker. Dit bracht de 0-4. Een perfecte diepe bal van de goed ingevallen Peter Stiekema op Kevin Bokdam bracht Kevin op de achterlijn. Zijn strakke voorzet werd door Gregor van der Zande netjes binnen getikt. Vijf minuten later de 0-5. Een perfect uitgevoerde aanval over meerdere schijven bracht Henri Enserink vrij  voor de doelman die op zijn droge schuiver geen verweer had. Hulzense Boys wilde graag de nul houden, maar dan moet je wel geconcentreerd blijven voetballen. Achterin liet men het wat lopen en een slordige pass van Henri Enserink naar Tim van der Zande werd niet goed beoordeeld. Tim verspeelde de bal waardoor 2 man vrij voor Roy kwamen en de 1-5 lag in het netje. Even later wilde Tim van der Zande de bal netjes controleren bij de zijlijn.  Tim kreeg een licht duwtje in de rug en ging gewillig liggen en vroeg de scheidsrechter om een vrije trap. De uitstekende scheidsrechter van Iersel, de trouwens de kaarten op zak hield, liet doorspelen en de bal lag al achter Roy in het doel. Verder liet Hulzense Boys het niet komen en men ging met een nette 2-5 overwinning van het veld.

Deze overwinning geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Wedstrijden waarin de punten moeten worden gepakt om weer aan te kunnen sluiten bij de koplopers. Drie thuiswedstrijden op rij moeten de basis zijn voor een goede stand in het rechter rijtje.