Drie punten waren nodig

Hulzense Boys heeft aan de thuiswedstrijd tegen SVI 3 punten overgehouden en die waren ook nodig om weer richting het linkerrijtje te kijken.
Hulzen begon zeer sterk aan de wedstrijd. Voetballen en druk zetten op de tegenstander leverden enkele kleine kansen op. SVI trok zich helemaal terug op eigen helft en de eerste 20 minuten werd het niet gevaarlijk voor het doel van Hulzen. Dan opeens, Gregor v.d. Zande die een hoogstandje uit wilde voeren in het doelgebied van SVI. Bal kwijt, counter SVI. Marcel van Gaal liet zich poorten en was meteen ook niet zo snel als zijn tegenstander. Doelman Roy v.d. Heiden bleef staan i.p.v. uit te komen en de 0-1 lag in het netje. Liepen we weer achter de feiten aan. SVI natuurlijk weer massaal terug en maar zien er door te komen. Het leverde niet meer op dan enkele cornerballen . Maar in de 30 minuut weer een cornerbal, nu vanaf rechts. De bal bleef hangen in de 16 meter en met een kapotte schoen schoot Jorg Roetgerink de wel verdiende 1-1 binnen. Hulzense Boys wilde direct doordrukken maar de 2-1 wilde niet vallen zodat de thee opgezocht werd met een 1-1 stand.
In de 2e helft een nog aanvallender Hulzense Boys en SVI die zich liet terug zakken en gokte op de counter. He leverde wel spektakel op maar nog een doelpunten. Dat de counters gevaarlijk waren bleek wel uit het schot op de paal. Roy v.d. Heiden zat er nog net met de vingers bij ander had het maar zo 1-2 kunnen staan. Maar dit keer zat het Hulzense Boys mee. Uit een cornerbal kwam de bal op de 16 meter voor de voeten van een speler van SVI. Het vlammende schot volgde maar met een sliding kon Marcel van Gaal het schot nog blokken. De terugspringende bal kwam bij Menno Kamphuis, die zijn actie door een vasthoudende verdediger geblokkeerd zag worden. Het spel ging echter door en de diepe bal werd door Kevin Bokdam op waarde ingeschat. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Gregor v.d. Zande netjes binnen getikt. De hele middag in de aanval zijn en bang zijn op de counter en dan zelf vanuit de counter scoren, wat wil je nog mooier hebben. De treffer werd dus ook uitbundig gevierd en de laatste 10 minuten werden goed uitgespeeld, al had Hulzense Boys via Kevin Bokdam toch zeker ook de 3-1 moeten scoren. Vijf minuten voor tijd vond een verdediger van SVI nog dat hij recht had om na te mogen trappen, hetgeen ook een terechte rode kaart opleverde. Na enkele minuten extra tijd vond de scheidsrechter het wel genoeg en blies voor de laatste maal op de fluit, hetgeen de 3 punten voor Hulzense Boys betekende. We kunnen nu weer naar boven kijken, de aansluiting is er. Volgende week de bekerwedstrijd uit tegen OZC en dan wacht de nieuwe klus, Dieren uit, altijd moeilijk.