Gelijkspel voor Hulzense Boys in eerste nacompetitiewedstrijd

Zaterdag 21 mei stond voor Hulzense Boys de eerste wedstrijd van de nacompetitie op het programma. Tegenstander was Vios uit Vaassen, welke de tweede periodetitel in de tweede klasse G had gewonnen.

Vanaf het beginsignaal was het Hulzense Boys wat het initiatief nam en op zoek ging naar de voorsprong. Een goede interceptie van Gregor van der Zande zette hem alleen voor de keeper van Vios. Met een prima reflex wist deze de inzet van Gregor tot corner te verwerken. Vlak daarna kreeg Wilmar Nieuwenhuis een grote mogelijkheid. Bij een dieptebal omspeelde hij de keeper, maar daardoor kwam hij te ver aan de zijkant van het strafschopgebied, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Weer enkele minuten later was Hulzense Boys opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een hoekschop van Jasper de Jong werd door Menno Kamphuis ingekopt, maar de lat voorkwam dit keer een treffer. Het was een fase waarin de ploeg uit Hulsen een voorsprong verdiende, maar zichzelf te kort deed door niet te scoren. Na deze fase kwam Vios geleidelijk wat beter in de wedstrijd en beet ook van zich af. Zo schoot spits Koldenhof een bal net over het doel en ging een schot van diezelfde Koldenhof naast. Daarna was het weer de beurt aan Hulzense Boys. Een prima steekballetje van Peter Stiekema op Wilmar Nieuwenhuis leidde tot een voorzet van Wilmar. Bij de tweede paal stond Menno Kamphuis die de bal in het doel schoot. Hij deed dit echter in buitenspelpositie, waardoor de prima leidende arbiter de goal afkeurde. Hierdoor bleef de brilstand gehandhaafd, wat tevens de ruststand was.

Na de rust werd het spel slordiger en kwamen beiden ploegen nauwelijks tot echt goed voetbal. Aan de kant van Hulzense Boys was Menno Kamphuis gevaarlijk, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging naast. Daarnaast raakte diezelfde Kamphuis nog de bovenkant van de lat met een lob. Aan de andere kant had een bal van Viosspits Koldenhof doelman Roy van der Heiden al gepasseerd, maar wist Henri Enserink een doelpunt te voorkomen door de bal weg te werken. Toch kwam Vios op een 1-0 voorsprong. Een steekbal werd door Koldenhof beheerst binnengeschoven. In de fase daarna ging Hulzense Boys op jacht naar de gelijkmaker. Bijna profiteerde Vios van een slordigheidje in de verdediging, maar gelukkig voor Hulzense Boys bleef de schade beperkt. In de blessuretijd werd Menno Kamphuis nog een keer de diepte ingestuurd door Tim van der Zande. Menno nam de bal prima mee, schudde zijn directe tegenstander van zich af en wist beheerst de verdiende 1-1 aan te tekenen. Hier bleef het uiteindelijk bij, waardoor de return van aankomende dinsdag nog spannend blijft.

De wedstrijd van aanstaande dinsdag begint om 20:00 en staat onder leiding van dhr. de Witte. Bij een overwinning gaat de ploeg van trainer Jurgen Kok door naar de volgende ronde van de nacompetitie. Bij een gelijkspel, ongeacht het aantal doelpunten, volgt er een verlenging. Een nederlaag zal betekenen dat de ploeg uitgeschakeld is.

Het tweede elftal heeft de eerste wedstrijd om promotie naar de hoofdklasse met 2-1 verloren van SDC Putten. De return op Sportpark Smidserve is woensdag om 20:00.
Het derde elftal heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde met 3-1 verloren van Excelsior’31. Aanstaande zaterdag om 12:00 uur volgt de return in Hulsen.