Hulzense Boys A1 pakt de dubbel!!!

HATTEM/HULSEN – Zaterdagochtend rond kwart over elf vertrok een touringcar met spelers, begeleiding en supporters vanuit Hulsen richting Hattem. In Hattem aangekomen zien de meegereisde Hulzenaren dat op het grote hoofdveld van Sportpark ’t Achterveen SVVN B1 na strafschoppen wordt verslagen door Zwart-Wit B1. Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar. Door de strafschoppenserie van deze wedstrijd begint de kraker waar de vele Hulzenaren op af zijn gekomen enkele minuten later.

Hoewel het voor WZC Wapenveld een qua afstand een halve thuiswedstrijd is, loopt de tribune vol met vele supporters uit Hulsen, welke op eigen vervoer zijn gekomen. Zij zien dat de spelers van beide elftallen het drassige veld betreden en zich opmaken voor de start van een naar later blijkt legendarische wedstrijd.

Een rommelig begin en een op het oog zenuwachtig Hulzense Boys doet de gemoedstoestand van de vele meegereisde supporters geen goed. Bovendien is die dekselse rechtsbuitens van WZC Wapenveld wel erg snel. Hij is het dan ook die na 20 minuten de spelers van Hulzense Boys – wederom – te snel af is waarna zijn voorzet simpel wordt binnengetikt; 0-1. Vijf minuten later wordt een vrije trap van WZC doorgekopt en verdwijnt zonder verder te worden aangeraakt achter keeper Sebastian in het doel. Als speedy wederom iedereen te snel af is en zijn voorzet in tweede instantie binnengeschoten, lijkt de droom op de beker (en de dubbel) erg ver weg.

Na de 0-3 wordt centrale verdediger Coen als extra spits naar voren gebracht. Of het de gemakzucht van WZC was of het de peptalk van trainer Van Uunen is geweest, we zullen het nooit weten. Er staat in de tweede helft in ieder geval een heel ander Hulzense Boys A1 in de Hattemse weide die gelijk kansen afdwingt. Bij de derde kans in de tweede helft is het raak door spits Malke. Nog geen minuut later zet Coen als een ware pinchitter de 3-2 op het scorebord. De hoop en het geloof zijn dan helemaal weer terug op het veld en op de tribune. Het zijn nu de supporters uit Hulsen die de overhand hebben.

Het balbezit en de kansen voor WZC zijn schaars in de tweede helft maar toch houdt iedereen z’n adem in wanneer de snelle rechtsbuiten weer eens wordt gelanceerd. De verdedigers van Hulzense Boys stralen echter uit niets meer te willen weggeven. Er is maar een team dat echt voetbalt en die daarvoor beloond wordt door een prachtig doelpunt van wederom Coen. Hij torent boven de verdedigers uit en kopt de bal precies over de doelman van WZC in de kruising. De 0-3 achterstand bij rust is op eigen kracht weggewerkt! Na de aftrap kan WZC de bal amper in de ploeg houden en is het Malke na een prachtige actie in de zestien de bal kort bij diens tegenstander wegdraait en zijn schot op de kruising doen spatten.

Het tempo waar onze boys in de tweede helft mee begonnen zijn, neemt langzaam af en ruikt WZC haar laatste kans. Zullen het strafschoppen worden? Vijf minuten voor tijd ontploft de tribune nadat Malke met een sterke actie de 4-3 binnenschiet. De buit lijkt binnen maar toch is het WZC dat nog een kleine kans krijgt. Hulzense Boys loopt achteruit en speelt inmiddels niet meer een op een achterin. In de allerlaatste minuut is het B1-speler Luuk die alleen op de doelman afgaat en de bal beheerst over de doelman heen het doel in schiet, 5-3!! De beker is binnen!

Direct na het doelpunt volgt het laatste fluitsignaal door de scheidsrechter en kan het feest beginnen. De meegereisde supporters vieren het feestje mee en worden door spelers en begeleiding bedankt. Daarna is het de scheidsrechter die Hulzense Boys dirigeert naar het podium voor de kantine van vv Hattem aldaar de huldiging plaatsvind en waar de spelers de grote beker in ontvangst nemen.

Ondertussen doet zich de bijzondere, unieke situatie zich voor dat de kans bestaat dat Hulzense Boys A1 zich vandaag naast bekerwinnaar ook kampioen mag noemen. Concurrent vv Hellendoorn A1 speelt op dat moment namelijk de laatste competitiewedstrijd bij vv Lettele A1 en staat bij rust met 3-0 achter. Als om 16.20 uur blijkt dat de eindstand 6-1 in het voordeel voor Lettele is, barst er een gejuich in de kantine van vv Hattem los.

Als bekerwinnaar en kampioen gaan we met de bus terug naar Hulsen. Daar aangekomen staan tientallen supporters de bus op te wachten. Een geweldige ervaring voor de spelers en begeleiding van onze A1.

Komende dinsdag zal Hulzense Boys A1 dit bijzondere seizoen bij Blauw-Wit in stijl afsluiten. Er gaat wederom een bus en we hopen dat er net als afgelopen zaterdag veel Hulzenaren aanwezig zullen zijn. Na het vergeven van de eerste helft heeft onze A1 dat natuurlijk dik en dik verdiend….