Hulzense Boys klaart klus in eerste helft

Zaterdag 7 maart. Hulzense Boys treedt aan tegen ASC uit Dalfsen. Het is prima voetbalweer en beide teams zijn er klaar voor.

Vanaf het begin is het een beetje aftasten. Er moet door beide teams omgegaan worden met de wind en de zon. In de 15e minuut is ASC dicht bij een doelpunt. Een schot wordt licht aangeraakt en verdwijnt net langs het doel. De eerste goed kans aan de kant van Hulzense Boys levert gelijk een doelpunt op. Dit is in minuut 19. Hulusi Yilmaz kapt met de bal naar binnen en legt af op Martijn Rohaan. Vanaf de rand van zestien schijt Martijn de bal keurig in de linkerhoek. In minuut 35 verdubbelt Hulsen de voorsprong. Een goede voorzet van Kevin Bokdam wordt door een volledig vrijstaande Mark Bouwhuis in de hoek gekopt. Hulsen drukt dan door. De bal wordt snel verovert en ASC komt er niet meer uit. In minuut 40 resulteert dit in de 0-3. Maikel Velt zet door op een verdediger en blokt de bal. Met de blok wordt Kevin Bokdam gelanceerd. Met een heerlijke stift verzilvert hij dit buitenkansje. De koek is dan nog niet op voor Hulsen. In minuut 44 valt de 0-4 alweer. Remco Velnaar vangt een afgeslagen bal op. Met een kapbeweging waar zelfs Messi jaloers op zal zijn, speelt hij zichzelf vrij. Remco geeft de bal vervolgens voor en Mark Bouwhuis kopt de bal via de binnenkant van de paal in het net. Vlak voor het rustsignaal krijgt Martijn Rohaan nog een grote kans op de 0-5. Hij schiet de een-op-een echter tegen de keeper.

In de tweede helft heeft ASC het windvoordeel. Om wat te forceren sturen ze een mannetje door en hierdoor komt de druk meer op Hulzense Boys. In de 65e minuut resulteert dit in de 1-4. Een speler kan de bal vanaf rechts vrij voorzetten. Tussen twee verdedigers kopt zijn tegenstander de bal langs doelman Roy van der Heiden. ASC zet dan nog wel wat aan maar verder dan een kopbal naast komt ASC niet. De verdediging van Hulsen houdt prima stand. In de omschakeling blijft Hulzense Boys gevaarlijk maar de (grote) kansen blijven onbenut. Hulusi Yilmaz schiet een een-op-eensituatie tegen de paal. Vlak voor tijd kan de ingevallen Jeffrey Löwik 1-5 op het scoreboard zetten, maar zijn breedtebal kan vrij simpel door de keeper worden opgepakt. Hiermee wordt de eindstand 1-4. Wederom een goede overwinning van Hulzense Boys.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen BE Quick op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de tweede periodetitel. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Zwolle.