Hulzense Boys komt te kort in Ommen

Hulzense Boys heeft verdiend de bekerwedstrijd tegen OZC in Ommen verloren. Verdedigend stond het redelijk, maar aanvallend konden er weinig potten gebroken worden.

Hulzense Boys wilde wel graag een ronde verder komen in het bekertoernooi, want een wedstrijd tegen een topteam, zoals Excelsior ’31 vorig jaar, is altijd een leuke publiektrekker. Het zat er de hele wedstrijd niet in. Eigenlijk op alle fronten werden de Hulzenaren afgetroefd door OZC en ze mochten blij zijn dat de voorwaartsen van OZC het vizier niet op scherp hadden staan anders was de uitslag veel hoger geweest. Na enkele minuten spelen al een foutieve terugspeelbal, Roy van der Heiden die zijn doelgebied uit moest komen en net te laat was met zijn sliding, zodat de doorgebroken tegenstander onderuit werd gehaald. Gelukkig voor hem speelde de aanvaller de bal richting de cornervlag, zodat de scheidsrechter het met een gele kaart af kon. OZC bleef aanvallen en druk zetten. Hulzense Boys bleef verdedigend redelijk overeind maar het middenveld en de aanval waren vandaag niet in staat de bal in de ploeg te houden zodat het spel zich grotendeels op de rode helft afspeelde. Na 25 minuten een domme actie aan de rechterkant van het veld wat een gele kaart opleverde. De afgemeten vrije trap werd netjes doorgekopt en terwijl de hele defensie van Hulzense Boys bleef staan, liep de laatste man van OZC wel door en kopte de bal langs Roy van der Heiden in het doel. 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweed helft een tweetal wissels aan Hulzense zijde en er werd meer druk gezet. Echte grote kansen leverde dit echter niet op maar optisch gezien was Hulzense Boys op dat moment de iets betere ploeg. Ze kwamen echter niet verder dan een bal in het zijnet van Hulusi Yilmaz, die zich op de rechterzijde knap vrij had gespeeld. Wederom een onoplettendheid in de verdediging waarbij een aanvaller van OZC wel attent was leverde de 2-0 op. Nog even kwam Hulzense Boys 10 minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Een hoge bal voor het OZC doel was een makkelijke prooi voor de doelman. Een verdediger dacht daar anders over en duwde Menno Kamphuis heel opzichtig in de rug. Strafschop en specialist Peter Stiekema klaarde dit klusje eenvoudig 2-1. Misschien dan toch, ook al was het niet terecht. Vijf minuten voor tijd wederom Hulusi Yilmaz die via de rechterkant vrij kon opstomen. Een afgemeten voorzet volgde en Gijs Meijerink had de bal er met de ….. in kunnen leggen. Dat deed Gijs niet. Hij wilde de bal aannemen, de bal sprong van zijn voet en weg was de 2-2. Direct hierop een uitval van OZC, wederom bleven de verdedigers van Hulzense Boys staan kijken naar de lopende spitsen van OZC en de beslissing, 3-1, was een feit.

Uitgeschakeld in de beker, helemaal geen probleem. Op naar volgende week, de competitiewedstrijd tegen Dieren. Een zeer belangrijke 6 punten wedstrijd. Daar zal er gepresteerd moeten worden wat gezien het voetballende kaliber in de ploeg zeker geen probleem moet zijn.