Hulzense Boys in laatste minuut langs Enter Vooruit

Hulzense Boys heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de derde periode. Bij en tegen Enter Vooruit werd met 1-2 gewonnen door een doelpunt in blessuretijd van Gijs Meijerink.

Het was een wedstrijd van twee teams die elkaar zeer goed kenden en niet wilden verliezen. Veel combinaties, veel balbezit, maar een doelpunt leverde dit nog niet op. Een schot van Maikel Velt, net naast, een vrije trap van Gregor v.d. Zande enkele centimeters naast de paal. Deed Entee Vooruit dan niets. Zeker wel, veelvuldig de lange bal op de grote Ron Smit in de spits. In de 10e minuut ene vrije trap voor Enter Vooruit aan de linkerzijde van het veld. De bal kwam hoog voor, Heel Hulzense Boys stond te kijken en Ron Smit kon de bal rustig inknikken. Dat deed hij ook, maar Lars oude Luttikhuis keek de bal naast het doel. In de 19e minuut de tot dan toe onverdiende voorsprong voor Enter Vooruit. Een diepe hoge bal in de 16 meter. Tijdens het kopduel vielen een viertal spelers tegen elkaar en de bal ging achter. Strafschop besliste echter scheidsrechter Olde Klieverink. Dit cadeautje werd netjes verzilverd door Henri Knol 1-0. Hulzen geraakte niet van slag en bleef voetballen, terwijl Enter Vooruit probeerde vanuit de counter met lange bal gevaar te stichten. Dit leverde tot aan de rust geen doelpunten op en men ging met een 1-0 stand de thee opzoeken.
De tweede helft bleef Hulzense Boys voetballend de kansen zoeken. Een kopbal van Menno Kamphuis werd netjes gered door de keeper en in de rebound was Menno weer de verliezer. Het bleef wachten op een doelpunt. Een wel voor de voetballende spelers uit Hulzen of voor de counterende spelers uit Enter Vooruit. Zoals altijd werden er enkele wissels toegepast en Hulzense Boys ging helemaal voor de gelijkmaker, een extra spits werd binnen de lijnen gebracht. Kleine kansjes bleven komen maar ook Enter Vooruit was levensgevaarlijk in de counter. Dan in de 81e minuut, Een knappe pass van Maikel Velt kwam bij Gregor v.d. zande in de 16 meter. Gregor controleerde de bal heel makkelijk, legde hem netjes voor zijn linker en met een doffe knal lag de bal in het net 1-1. De gelijkmaker en bij Hulzense Boys het besef, er op en er over. Enter Vooruit wilde de punten niet zo maar weggeven en het werd nog een spannende laatste 10 minuten. In de 90e minuut een uitval van Enter Vooruit via de rechterkant. De bal werd direct voorgegeven en Wou Velten had de bal voor het intikken op 7 meter van het doel. Door een polletje stuiterde de bal net opzij en de bal werd door Velten finaal gemist. Dit had de beslissing kunnen en moeten zijn. In de 3e minuut van de blessuretijd kwam de bal op 20 meter van het doel van Enter Vooruit voor de voeten van Jeff Bovelander. Zijn schot werd nog iets van richting veranderd waardoor de doelman van Enter Vooruit de bal niet klemvast kon krijgen. Gijs Meijerink was er als de kippen bij om de terugspringende bal in de kruising te schieten. 1-2 voor Hulzense Boys, wat een ontlading. De aftrap werd nog genomen en gelijk blies scheidsrechter Olde Klieverink voor het einde van de wedstrijd. Hulzense Boys leeft nog in de strijd om de derde periode.

Hulzense Boys moet het in de laatste twee wedstrijden van de 2e klasse H nog opnemen tegen De Weide en ASC. Deze wedstrijden zullen gewonnen moeten worden en dan nog is Hulzen afhankelijk van puntverlies van koploper Vroomshoopse Boys. We zullen het zien, een weekendje rust en dan op naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Weide uit Hoogeveen.