Hulzense Boys naar tweede ronde nacompetitie

Dinsdag 24 mei stond voor Hulzense Boys de tweede wedstrijd van de nacompetitie op het programma. Het betrof de returnwedstrijd tegen Vios Vaassen, waarbij de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers begon Hulzense Boys de eerste paar minuten met aanvallend combinatievoetbal. Echt gevaarlijk werd de ploeg nog niet. Vios loerde op foutjes en probeerde te profiteren van de geboden ruimte. Een vrije bal vanaf de zijkant van het speelveld werd aan de kant van Hulzense Boys niet goed verdedigd, of beter gezegd niet verdedigd. Daardoor was het aanvaller Mehmet ali Akalin die de openingstreffer op het scorebord bracht. Een fikse domper, maar genoeg tijd om dit goed te maken. Na vijftien minuten was dit ook het geval. Een goede voorzet van Jasper de Jong werd door Menno Kamphuis binnengekopt, 1-1. In de fase hierna had Hulzense Boys het lastig met de ploeg uit Vaassen. Zo werd soms met kunst en vliegwerk de bal weggewerkt. Het was een fase waarin Vios mogelijkheden had om weer op voorsprong te komen, maar dat deed de ploeg niet. Zo werd er gerust met een 1-1 stand.

Na de rust herstelde de ploeg uit Hulsen zich en ging het spel gelijk op. Tot in de zestigste minuut. Marcel van Gaal, die al geel op zak had, kwam in al zijn fanatisme volgens de prima leidende scheidsrechter te wild in. Dit leverde hem zijn tweede gele kaart en dus rode op. Met tien tegen elf dacht iedereen dat Hulzense Boys het wel erg moeilijk zou krijgen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd van richting veranderd, maar gelukkig was doelman Roy van der Heiden scherp en redde hij op de lijn. Natuurlijk had Vios het meeste balbezit, maar Hulzense Boys liet een fantastische dosis onverzettelijkheid zien. Het kwam zelfs op voorsprong doordat Menno Kamphuis een corner van Jasper de Jong in het dak van het doel schoot, 2-1. Niet lang daarna kreeg het de ultieme mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Een bal op de hand had een terechte penalty opgeleverd en het was Menno Kamphuis die ook de 3-1 aantekende, het publiek genoot! Toch legde Vios zich niet bij een nederlaag neer en ging het op jacht naar de aansluitingstreffer. Een overtreding in het strafschopgebied werd terecht met een penalty bestraft en doordat Richard van Beek deze feilloos benutte, kwam de 3-2 op het scorebord. Vios probeerde het daarna wel, maar had het lastig tegen het fanatiek strijdende Hulzense Boys. Telkens werden aanvallen onderschept of was doelman van der Heiden attent. Hulzense Boys probeerde te profiteren van de ruimte, maar mogelijkheden voor Wilmar Nieuwenhuis en Menno Kamphuis gingen er net niet in. Tot een bal van Peter Stiekema voor de voeten van Martijn Rohaan kwam. Hij nam de bal heerlijk met een dropkick en deze ging, weliswaar van richting veranderd, in het doel, 4-2. De wedstrijd was beslist. Na een ruime blessuretijd floot scheidrechter de Witte voor de laatste maal deze wedstrijd. Hulzense Boys liet zien als team voor elkaar te willen vechten en is na deze fantastische teamprestatie door naar de volgende ronde van de nacompetitie.

In de volgende ronde treft de ploeg Sparta Enschede. Deze ploeg speelt om zich te handhaven in de eerste klasse en schakelde in de eerste ronde IJVV uit. De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag om 14:30 op sportpark Smidserve in Hulsen. Dinsdag volgt de returnwedstrijd om 20:00 in Enschede. De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van dhr. Besselsen, de wedstrijd van dinsdag onder leiding van dhr. Rutgers.

Het tweede elftal is na een prachtig seizoen uitgeschakeld in de strijd om promotie. Het verloor met 1-4 van SDC Putten.

Het derde elftal speelt zaterdag om 12:00 thuis tegen Excelsior’31 om de finale van de nacompetitie te halen. Het moet hierin een eerdere 3-1 nederlaag zien goed te makennde zaterdag om 12:00 uur volgt de return in Hulsen.