Hulzense Boys promoveert naar de eerste klasse!

Voor Hulzense Boys zal zaterdag 4 juni 2016 voor altijd de geschiedenisboeken in gaan. Na een fantastisch seizoen en dito nacompetitie is dit namelijk de dag waarop het eerste elftal van de voetbalvereniging voor het eerst in haar bestaan naar de eerste klasse is gepromoveerd. Op het terrein van voetbalvereniging WSV in Apeldoorn was de ploeg met 3-2 te sterk voor Lunteren.

Onder prachtige weersomstandigheden reisde de ploeg af naar Apeldoorn, om daar in een finale op neutraal terrein de strijd aan te gaan met Lunteren. Gesteund door vele supporters ging de ploeg uit Hulsen op jacht naar het ticket voor de eerste klasse. Het begon ook goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut leidde een verre ingooi van Hulusi Yilmaz tot een schot van Menno Kamphuis, maar de keeper van Lunteren kon de inzet keren. Een minuut later werd diezelfde Kamphuis de diepte ingestuurd, maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle om een doelpoging te produceren. Toch duurde het niet lang voordat de roodhemden op voorsprong kwamen. Een mooie pas van Martijn Rohaan bracht de bal bij Wilmar Nieuwenhuis. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied haalde hij fantastisch uit, waardoor de bal in de verre kruising vloog. Een wereldgoal die de supporters deed denken aan de goal van Marco van Basten in de EK-finale van ’88. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, want een goede aanval van Lunteren werd door Mark Drijvers beheerst afgerond, 1-1. Toch kwam Hulzense Boys weer op voorsprong. Een vrije bal van Marcel van Gaal werd verlengd door Menno Kamphuis. Wilmar Nieuwenhuis reageerde attent en pegelde de bal nu vanaf de linkerkant over de keeper in de verre hoek. Wederom een wereldgoal, 2-1! Enkele minuten later werd het middenveld van Lunteren onder druk gezet en kwam de bal voor de voeten van Menno Kamphuis. Hij gaf goed mee op Tim van der Zande, die het overzicht hield en de bal opzij legde voor Wilmar Nieuwenhuis. Hij rondde goed af en bracht met zijn hattrick de 3-1 op het scorebord. Zou de wedstrijd voor rust dan al beslist zijn? Dit was niet het geval, want weer enkele minuten later leverde balverlies aan de kant van Hulzense Boys balbezit voor Ruben van Fliert op. Hij mocht opstomen en rondde vervolgens fraai af met een schot in de kruising, 3-2. Dit was ook de ruststand, waarbij de neutrale toeschouwer een prachtige eerste helft zag met schitterende doelpunten.

Waar in de eerste helft Hulzense Boys erg sterk begon, was het begin van de tweede helft voor Lunteren. Deze ploeg nam het initiatief en Hulzense Boys werd teruggedrongen. Kansjes kreeg de ploeg ook. Zo ging een schot net voorlangs en gingen enkele schoten vanaf de rand van het strafschopgebied over het doel. Hulzense Boys probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Alles wat Hulzense Boys een warm hart toedraagt meende na een uur spelen recht te hebben op een strafschop, toen Menno Kamphuis binnen de zestienmeter duidelijk werd neergelegd. De scheidsrechter van dienst, die overigens een prima wedstrijd floot, meende echter dat Menno zich liet vallen. Dit leverde hem een onterechte gele kaart en geen strafschop op. Na dit moment was er een kans voor Lunteren. Een afgeslagen bal werd opgepikt door Degenaar, die naar binnen kwam en een hard schot produceerde. Deze kon echter gekeerd worden door doelman Roy van der Heiden. Lunteren bracht daarna nog een extra aanvaller, om zo alles of niets te spelen. Daardoor kreeg Hulzense Boys nog een aardige mogelijkheid. Een voorzet van Martijn Rohaan werd voor het doel gekopt door Wilmar Nieuwenhuis. Menno Kamphuis kopte in, maar de keeper bracht redding. In de rebound werd het schot van Remco Velnaar geblokt door een verdediger. De laatste vijf minuten braken aan. De spanning was om te snijden, want een doelpunt voor Lunteren zou verlening betekenen. Beiden ploegen vochten voor wat ze waard waren, maar na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Fikkert voor het einde van de wedstrijd. Dit betekende een 3-2 overwinning voor Hulzense Boys, wederom een fantastische teamprestatie van een hecht collectief.

Door deze overwinning is de ploeg gepromoveerd naar de eerste klasse. Een werkelijk fantastische prestatie voor het collectief van trainer Jurgen Kok. De ploeg speelde nog nooit op dit niveau en zal volgend jaar veel regionale derby’s spelen. Tegenstanders zijn o.a. SVZW, Deto, Dos’37 en Vroomshoopse Boys. Na het feestgedruis is Apeldoorn, waar burgemeester Raven de gehele wedstrijd toeschouwer was, werd het feest in Hulsen voortgezet. Het werd een geweldige dag voor spelers, begeleiders en supporters van Hulzense Boys. Een dag om nooit meer te vergeten.