Hulzense Boys verliest 2 punten met gelijkspel

Zaterdag 23 januari stond voor Hulzense Boys de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. In de winterstop oefende de ploeg tegen Vroomshoopse Boys en Gorecht, waarbij te zien was dat de ploeg voetballend stappen aan het maken is. Tegen Oranje Nassau de taak om deze lijn door te trekken en tevens drie punten te pakken. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in de 3-2 overwinning voor de ploeg uit Hulsen, waarbij ON gelijkwaardig was en dus beloofde het zeker geen gemakkelijke middag te worden.

Vanaf de aftrap nam Hulzense Boys het initiatief en met uitstekend voetbal werd de aanval gezocht. Er was continue beweging en de spelers vonden elkaar gemakkelijk, waardoor de thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen speelhelft. Het aanvallende en initiatiefrijke voetbal leverde al vroeg meerdere corners op. Een van deze corners werd door Gregor van der Zande over het doel gekopt en een kopbal van Jorg Roetgerink werd door de keeper knap uit de kruising geranseld. Niet lang daarna gaf Martijn Rohaan een steekbal op Hulusi Yilmaz. De bal kwam tussen de aanvaller en de uitkomende doelman van Oranje Nassau. Maar de pijlsnelle Yilmaz was net wat eerder bij de bal, waardoor de doelman net te laat kwam en een overtreding maakte. Daarmee voorkwam hij een treffer van Hulusi Yilmaz. De uitstekend leidende scheidsrechter Assink kon niet anders dan een vrije trap toekennen en de doelman een rode kaart geven. De toegekende vrije trap werd door Maikel Velt keurig in de verre hoek geplaatst, waardoor de ingevallen doelman direct de bal uit het net mocht rapen en de 0-1 een feit was. Door deze voorsprong en de numerieke meerderheid leek het wachten op uitbreiding van de voorsprong en deze leek er ook te komen. Een goede voorzet van Martijn Rohaan werd door Malke Gecer net naast het doel gewerkt en een kopbal van Wilmar Nieuwenhuis ging net voorlangs. De thuisploeg werd ook nog een keer gevaarlijk, maar de paal stond de gelijkmaker in de weg en zo werd de kleedkamer met een 0-1 voorsprong voor Hulzense Boys opgezocht.

Na een kwartier rust betrad de ploeg van Jurgen Kok ongewijzigd de plastic grasmat. Wel was in de eerste helft rechtsback Richard Roelofs al met een blessure uitgevallen, voor hem was Jasper de Jong in de plaats gekomen. Aan het begin van de tweede helft werd het voetballend aan de kant van Hulzense Boys wat minder. De ploeg werd wat slordiger in balbezit en Oranje Nassau kwam vaker op de helft van de ploeg uit Hulsen. Toch kreeg Hulzense Boys enkele goede mogelijkheden op een grotere voorsprong. Allereerst redde de keeper prima op een afstandsschot van Tim van der Zande. Daarna was er een mogelijkheid voor Wilmar Nieuwenhuis, maar ook zijn poging trof geen doel. Maar waar de uitploeg het naliet om te scoren deed Oranje Nassau dit wel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd ingekopt door Nick Schuur en zo stond de stand ineens op 1-1. Voor Hulzense Boys was dit het sein om zorgvuldiger te gaan voetballen en op zoek te gaan naar een hernieuwde voorsprong. Hulusi Yilmaz was dichtbij, maar schoot vanuit een moeilijke hoek de bal op de paal. Vanaf dat moment was het wedstrijdbeeld simpel samen te vatten: Hulzense Boys zocht de aanval en Oranje Nassau probeerde met uitvallen gevaarlijk te worden. Aanval na aanval rolden er van de mat, maar door stug verdedigen van ON leverde dit niet meer op dan een enorm aantal corners. Deze werden echter nauwelijks gevaarlijk. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd kreeg Hulzense Boys nog een goede mogelijkheid, maar een bal van Gregor van der Zande werd door een verdediger nog net van de lijn gehaald. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Oranje Nassau vierde dit punt als een overwinning, terwijl er bij de ploeg uit Hulsen ongeloof was dat deze wedstrijd niet werd gewonnen.

Helaas dus geen punten, maar het vertoonde spel geeft veel vertrouwen voor de rest van de competitie. Hopelijk resulteert dit volgende week, thuis om 14:30 tegen vv Dieren, in een overwinning. De wedstrijd op sportpark Smidserve staat onder leiding van dhr. Spoler.