Hulzense Boys verliest terecht van Be Quick

Zaterdag 14 maart 2015, er staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dit keer is koploper Be Quick de tegenstander. Dit is een (inhaal)wedstrijd tussen de nummers een en twee uit de tweede periode.

Om 14:30 wordt er afgetrapt op het kunstgrasveld. Hulsen gaat goed en fel van start, het probeert Be Quick niet in het spel te laten komen en houdt veel druk. Be Quick kan maar moeilijk uit de druk voetballen. Zelf weet Hulsen niet heel veel te creëren. In minuut 16 is de eerste kans voor Be Quick gelijk raak. Be Quick schakelt razendsnel om en weet de linksbuiten te bereiken. Die speelt Richard Roelofs voorbij en legt terug op zijn medespeler die hem simpel kan binnenschuiven. Een kleine tegenslag voor Hulsen. Be Quick blijft gevaarlijk en verdedigt goed, Hulsen krijgt in de eerste helft amper kansen. In minuut 26 is de grootste kans voor Hulsen. Remco Velnaar vangt een afgeslagen corner op en schiet de bal langs de keeper, maar tegen een verdediger op. Bij Be Quick ontbreekt het in het restant van de eerste helft aan scherpte om de voorsprong te vergroten. De ruststand is dan ook 1-0.

In de tweede helft komt Hulzense Boys goed uit de kleedkamer. Er wordt een man doorgeschoven om de druk hoger op te voeren. Toch weet Hulsen opnieuw niet veel kansen te creëren. Maikel Velt is het dichtste bij met een afstandsschot die naast gaat. In minuut 76 beslist Be Quick de wedstrijd. Een speler speelt drie man uit en wordt daarna door Jorg Roetgerink binnen de zestien ten val gebracht. De scheidsrechter fluit terecht voor een penalty. De aanvoerder van Be Quick schiet de penalty rustig binnen en zet daarmee zijn team op een 2-0 voorsprong. In het restant van de wedstrijd gebeurt er niet heel veel meer. Hulsen probeert nog wel wat maar dit blijkt tevergeefs. Be Quick krijgt nog wel enkele mogelijkheden maar speelt de wedstrijd prima uit. Be Quick is simpelweg een maatje te groot vandaag voor Hulzense Boys en wint dan ook terecht.

Volgende week probeert Hulsen weer voor de winst te gaan in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Kloosterhaar. De wedstrijd begint om 14:30 uur.