Hulzense Boys verliest terecht van Berkum

Op de dag die bekend staat als de dag waarop je anderen kunt verrassen en in de maling kunt nemen (1 april) speelde Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Berkum, de koploper en titelfavoriet. Een mooie dag voor Hulzense Boys om eens te proberen Berkum te verrassen en misschien wel punt(en) te pakken.

Berkum startte fel en probeerde Hulzense Boy het voetbal onmogelijk te maken door de ploeg fel af te jagen. Hulzense Boys wist hier aardig onderuit te komen. Toch was een moment van balverlies gelijk fataal. Waar in eerste instantie het fel jagende Berkum nog werd uitgespeeld verloor men toch de bal. Deze kwam voor de voeten van aanvaller Youp Kok, die met een prachtig afstandsschot de bal in de verre kruising schoot. Het eerste gevaarlijke moment daarna was voor de thuisploeg. Een bal op Menno Kamphuis werd door Menno goed meegenomen, maar vanuit een lastige hoek belande zijn inzet in het zijnet. De aanval daarna was voor Berkum en Youp Kook schoot beheerst de 0-2 binnen. In de fase daarna was Berkum de betere ploeg en dicteerde de wedstrijd. Toch duurde het tot de 28e minuut voordat de ploeg weer gevaarlijk werd. Een schot verdween echter een meter naast het doel. Het laatste wapenfeit voor rust is een vrije trap voor Berkum, welke binnengeschoten werd door Marc van der Meulen, 0-3. Een grote, maar terechte ruststand, waarbij aangetekend moet worden dat de gasten uit Zwolle ook erg effectief omgingen met de kansen die ze kregen.

In de rust zullen er ongetwijfeld wat duidelijke woorden zijn gevallen, want Hulzense Boys kwam scherper uit de kleedkamer. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Zwollenaren, maar de bal van Mehran Ali Pour Asli verdween via de lat over het doel. Daarna was er een mogelijkheid voor de thuisploeg. Hulusi Yilmaz had een goede bal op Menno Kamphuis, maar het schot van Menno ging naast het doel. De aanval daarna leverde Berkum een vrije trap op. Ditmaal had doelman René Kamphuis een goed antwoord op de vrije trap van Marc van der Meulen. Het spel golfde op en neer, want een aanval later belandde een voorzet van Hulusi Yilmaz op het hoofd van Menno Kamphuis, die de bal over de keeper het doel binnen kopte, 1-3. Twee minuten later ging aanvaller Chris van der Meulen het strafschopgebied in, waarbij de scheidsrechter licht vasthouden constateerde. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Mark van der Meulen, 1-4. Het was de derde strafschop in de laatste twee wedstrijd en de penaltymomenten zitten Hulzense Boys niet bepaald mee. Wat Marc kan, dat kan ik ook moet broer Chris van der Meulen gedacht hebben. Want in de zeventigste minuut tikte hij de 1-5 binnen nadat René Kamphuis eerst nog redding kon brengen op een afstandsschot. Tien minuten voor tijd maakte ook hij zijn tweede van de middag door een teruggelegde bal binnen te schieten, 1-6. Tussendoor was Hulzense Boys nog gevaarlijk geweest toen Martijn Rohaan een prachtige pass had, maar de bal was enkele centimeters te scherp om binnengetikt te worden. Met nog negen minuten op de klok werd Sander Kamphuis binnen de lijnen gebracht, waardoor deze speler zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. In de slotfase van de wedstrijd verscheen Menno Kamphuis, na slordig balverlies van Berkum, alleen voor de doelman. De doelman kon met een snelle reflex echter redding brengen op het schot van Menno. Ook Martijn Rohaan was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot verdween in het zijnet.

Al met al een ruime en verdiende overwinning voor Berkum. De ploeg blijft koploper en Hulzense Boys blijft laatste. Volgende week speelt de ploeg de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen De Esch. Winst is noodzakelijk om de kans op handhaving levend te houden. De wedstrijd in Oldenzaal begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer Makkinga.