Hulzense Boys verliest van SVI

Zaterdag 28 maart was Sportpark de Siggels in Ittersum het strijdtoneel van de wedstrijd SVI – Hulzense Boys. Het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden, aangezien SVI de laatste 3 wedstrijden allemaal had gewonnen.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten. De eerste mogelijkheid was voor SVI, toen een speler van dichtbij in kon schieten. In een woud van spelers raakte hij echter een Hulzenaar, die op de doellijn stond. De Ittersummers vroegen om een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter had echter correct gezien dat de bal tegen de buik kwam en de hand niet beroerde. Hulzense Boys was daarna gevaarlijk uit een cornerbal, welke door Jeff Bovelander hard werd ingekopt, maar helaas net over het doel ging. Hulzense Boys begon de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken en was in het tweede deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Een behoorlijk aantal vrije schoppen en cornerballen waren het gevolg, maar echt grote kansen kwamen er niet. Toch was Hulzense Boys bijna met een voorsprong aan de rust begonnen, maar de keeper van SVI voorkwam met een goede redding een doelpunt van Mark Bouwhuis. Aan de andere kant kon SVI nog een keer gevaarlijk worden uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Keeper Roy van de Heiden stond echter precies op de goede plek en kon de bal dan ook redelijk eenvoudig pakken.

Na de rust moest Hulzense Boys tegen de wind in voetballen en werd de wedstrijd rommeliger. Het goede en verzorgde voetbal waar Hulzense Boys bekend om staat, kwam er in de tweede helft niet uit. Toch was de ploeg uit Hulsen wel de meest dreigende ploeg. Zo kopte Remco Velnaar na een corner en een verre ingooi net over. Echte grote kansen ontstonden er in deze fase echter niet en het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden. Dit werd het echter niet, want na een aanval over rechts, waarbij SVI de bal enigszins gelukkig mee kon nemen, leverde de rechtsbuiten van SVI een voorzet af. Deze kwam uiteindelijk bij Wybren Broersma en hij kon de 1-0 binnenschieten. Hulzense Boys ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen, maar helaas zag de scheidsrechter een duwfout, waardoor de treffer van Richard Roelofs niet door zou gaan. Trainer Beverdam bracht met Rens Timmerman een verse kracht in het veld en Hulzen ging vol op de aanval spelen. De bewoners van Sportpark de Siggels werden verder teruggedrongen en probeerden er met snelle counters uit te komen. Uit een van die aanvallen ontstond een grote kans. SVI wist echter Wilco Stobbelaar, die de geblesseerde Roy van der Heiden prima verving, niet te passeren. In de slotminuten van de wedstrijd was er bijna de gelijkmaker voor Hulzense Boys, maar de doelman wist een kopbal op doellijn nog tegen te houden. Doordat SVI enkele blessures had, kwamen er nog een aantal minuten blessuretijd bij. Hierin ging Gregor van der Zande met een soloactie richting het vijandelijke doel, maar op randje zestien werd hij echter onreglementair gestuit. De toegekende vrije trap belandde echter in de muur, waardoor ook de laatste mogelijkheid voor Hulzense Boys verkeken ging.

Al met al een zure nederlaag in een wedstrijd waarin SVI vandaag de gelukkigste was. Hulzense Boys staat na deze nederlaag op een 7e plek met 29 punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC RDC op het programma. Een goede ploeg waartegen Hulzense Boys, na de eerdere 6-1 nederlaag, nog iets heeft recht te zetten. Daarbij kunnen ze de steun van het publiek goed gebruiken, dus komt allen! De wedstrijd is een inhaalduel voor de 2e periode, waarin Hulzense Boys nog een kleine kans heeft om zich als winnaar te kronen. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Smidserve en staat onder leiding van dhr. Klein Ganseij.