Hulzense Boys verslaat Den Ham in boeiend duel

Zaterdag 26 september stond alweer de 4e wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Den Ham uit het gelijknamige dorp op slechts 10 minuten rijden van Hulsen. Je kon dan ook wel spreken van een ware derby. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat er voor de aanwezige toeschouwers genoeg te genieten viel tijdens wedstrijden tussen Hulzense Boys en Den Ham. Veel supporters denken nog met veel genoegen terug aan de wedstrijd van vorig jaar, waarin Den Ham na 20 minuten een 0-3 voorsprong nam, vervolgens 4-3 achter kwam en vlak voor tijd alsnog gelijk maakte.

Voor Hulzense Boys was het zaak om beter te beginnen dan de editie van vorig seizoen. Dat gebeurde ook en in de openingsfase vielen weinig kansen te noteren. Na het aftastende begin was de eerste kans er een voor Hulzense Boys. Gregor van der Zande kwam goed door in het strafschopgebied, speelde zich daar knap vrij, maar schoot vervolgens ruim over. Den Ham was gewaarschuwd en liet zich steeds meer gelden. Het was ook dicht bij een voorsprong toen aanvaller Tim Nijzink goed doorzette en vlak voor doelman Roy van der Heiden verscheen. Het was echter Roy die de doelpoging met een katachtige reactie tot corner kon verwerken. Wat later was Nijzink weer dichtbij, maar opnieuw vond hij Roy van der Heiden op zijn weg. Den Ham was in deze fase sterker en had zo maar met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Dit gebeurde niet en dus was de ruststand 0-0.

In de rust werden de koppen spreekwoordelijk bij elkaar gestoken en werd er een strijdplan voor de tweede helft gesmeed. Hulzense Boys kwam dan ook goed uit de kleedkamer en zocht met verzorgd voetbal het doel van Den Ham. Het was duidelijk de bovenliggende partij en de supporters gingen er eens goed voor zitten. Allereerst werd een doeltrap naar Henri Enserink gespeeld. Hij vond Remco Velnaar, die op zijn beurt Hulusi Yilmaz diep kon sturen. Hulusi had een afgemeten voorzet op Wilmar Nieuwenhuis, maar zijn kopbal werd bij toeval van de lijn gehaald door een verdediger van Den Ham. Een prachtige aanval, maar helaas nog geen doelpunt. Deze zou iets later wel vallen. Een corner van Martijn Rohaan werd ingekopt door Jorg Roetgerink en voor de goal stond Gregor van der Zande die wel raad wist met dit kansje, 1-0. Kort daarna leek ook de 2-0 te vallen, maar de goal van Wilmar Nieuwenhuis werd afgekeurd vanwege buitenspel. Den Ham was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar een puntertje van Blekkenhorst ging net naast en een gigantische pegel van Nijzink eindigde op de lat. Maar na deze waarschuwingen nam Hulzense Boys het heft weer in handen en was het wachten op de 2-0. De ploeg drukte door en een fraaie solo van Martijn Rohaan, waarbij hij 4 spelers passeerde, bracht hem alleen voor de keeper. Deze kon nog wel een hand tegen het schot krijgen, maar kon een doelpunt niet voorkomen en zo was de 2-0 een feit. Een minuut later lag zelfs de 3-0 in het net. Een aanval kwam, na goed doorzetten van Maikel Velt, voor de voeten van Wilmar Nieuwenhuis. Hij kon vervolgens de bal eenvoudig langs de keeper en een verdediger het doel inschuiven. Hulzense Boys bleef daarna vechten voor elke meter had met Mark Bouwhuis, Richard Roelofs en Kevin Bokdam 3 prima invallers. Toch wist Den Ham aan het einde van de wedstrijd de spreekwoordelijke eer nog te redden. Louis Vijfhuizen mocht aanleggen voor een penalty. Keeper Roy van der Heiden zat er nog dicht bij, maar de penalty was net te zuiver om te kunnen houden. De overwinning voor de ploeg van trainer Jurgen Kok kwam echter niet meer in gevaar en na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kok (geen familie), voor de laatste maal.

Al met al een prima overwinning voor Hulzense Boys. In de eerste helft was Den Ham de gevaarlijkste ploeg, maar na rust was de ploeg uit Hulsen duidelijk de bovenliggende partij. Door deze overwinning komt Hulzense Boys op een gedeelde 3e plaats te staan, met 1 punt achter op de 2 koplopers. Volgende week speelt de ploeg opnieuw thuis, dan tegen SVI. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Steen