Hulzense Boys verslaat Hellendoorn in leuke Reggederby

Zaterdag 29 november was Sportpark Smidserve in Hulsen het toneel van de Reggederby tussen Hulzense Boys en Hellendoorn. Na 90 minuten stond er een 2-1 overwinning van Hulzense Boys op het scorebord. Het was de eerste thuisoverwinning voor de Boys uit Hulsen sinds de fusie van SOS en Vesos tot v.v. Hellendoorn.

De wedstrijd begon zoals men bij Hulzen wel had verwacht, namelijk met een thuisploeg die meer in balbezit was en een fel druk gevend Hellendoorn. Na 7 minuten verloor men na een combinatie op het middenveld de bal, waarna Hellendoorn in de counter dodelijk effectief toesloeg. Rechtsbuiten Stefan Verschuur was het eindstation en hij zette de 0-1 op het scorebord. Hulzense Boys liet zich ondanks deze vroege achterstand niet van de wijs brengen en ging door waar het was gebleven, namelijk met verzorgd positiespel proberen het vijandige doel op te zoeken. Dit lukte gedeeltelijk, doordat men wel verzorgd speelde, maar niet echt gevaarlijk werd. Dan de 23e minuut. Hulzense Boys krijgt een corner, welke kort genomen wordt. De voorzet van Hulusi Yilmaz komt via Jorg Roetgerink bij de geheel vrijstaande Jeff Bovelander. Jeff bedenkt zich niet en schiet de bal met een volley langs oud-Hulzense Boys doelman Roy Willemsen, 1-1. Na deze gelijkmaker krijgt Hellendoorn enkele kansen. Zo gaat een schot van Ruben Hendriks ruim over en verschijnt Stefan Tuïnk, na een communicatiefout in de verdediging van Hulzense Boys, alleen voor doelman Roy van der Heiden. Gelukkig keert hij de inzet. Aan de zijde van Hulzense Boys schiet Maikel Velt nog een keer net over, waardoor men met een 1-1 stand de rust in gaat.

In de rust geeft trainer Beverdam aan dat de spelers zo door moeten gaan en dat Hellendoorn vandaag verslagen kan en moet worden. Dit mist de uitwerking op de spelers niet, want Hulzense Boys komt goed uit de kleedkamer. Na 2 minuten kopt Jorg Roetgerink een voorzet van Gregor van der Zande net over, maar 1 minuut later is het alsnog raak. Hellendoorn probeert op te bouwen, maar goed storend werk zorgt ervoor dat Stephan Lamers de bal zo bij topscorer Gregor van der Zande in de voeten schuift. Met buitenkantje links schiet deze de bal in de verre hoek en de 2-1 is een feit. Hulzense Boys blijf daarna doordrukken en er zijn enkele kansen om de score verder uit te breiden. Zo draait een bal van Tim van der Zande gevaarlijk in, maar zijn tweelingbroer Gregor krijgt de bal niet onder controle. Even laten later scoort Hulusi Yilmaz de 3-1, ware het niet dat dit in buitenspelpositie gebeurde en het doelpunt dus afgekeurd werd. Hellendoorn bleef dus in de wedstrijd en probeerde voornamelijk via lange ballen van keeper Willemsen het doel van de thuisploeg te bereiken. De verdediging staat echter goed, waardoor er veel duels gewonnen werden en er weinig kansen werden weggegeven. Aan de andere kant komt Tim net tekort op een voorzet van Gregor en kopt Gregor een uitstekende voorzet van Maikel Velt net naast. Hellendoorn krijgt overigens ook een grote kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een aanval over links komt bij Ruben Hendriks terecht. Zijn schot passeert de doelman, maar op de lijn redt Jeff Bovelander. Daarna brengt Hellendoorn met Johan Kampman de 2e speler met een verleden bij Hulzense Boys binnen de lijnen. Vanaf dat moment pompt Hellendoorn vaak de bal richting het vijandige doel, wat weinig echt gevaar oplevert. In de 89e minuut ontstaat er toch een hachelijk moment in het strafschopgebied van Hulzense Boys. Een corner wordt ingekopt, maar Gregor van der Zande haalt de bal op de doellijn, met zijn knie en borst, weg. Absoluut geen hands, maar vanzelfsprekend vragen de spelers van Hellendoorn hier wel om. De uitstekend leidende scheidsrechter Huis in ’t Veld had echter goed gezien dat er geen hands gemaakt werkt, iets wat Hellendoorn na de wedstrijd zelf ook wel aangaf, waardoor hij terecht geen strafschop gaf. Na ongeveer 6 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en was de overwinning voor Hulzense Boys een feit. Men kon het kleedlokaal opzoeken om daarna de kantine op te zoeken. Daar stonden o.a. 3 kannen bier van sponsor JIJ op het team te wachten.

Al met al een goede overwinning, waardoor Hulzense Boys met 17 punten uit 11 wedstrijden op een 7e plek staat. Daarnaast staat de club met 9 punten uit 3 wedstrijden bovenaan in de 2e periode. Volgende week spelen de Boys uit Hulsen om 15.00 uur in Doetinchem tegen DZC’68. Deze ploeg staat op een 6e plek, met 1 puntje meer dan Hulzense Boys en is tevens de nummer 2 uit de 2e periode. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.