HULZENSE BOYS WACHT NOG STEEDS OP DE EERSTE OVERWINNING

Ook na de wedstrijd tegen Enter Vooruit wacht Hulzense Boys nog steeds op de eerste driepunter van het seizoen. Na het debacle vorige week in Deventer moest het vandaag dan maar gebeuren tegen aartsrivaal Enter Vooruit. Enter had zich goed voorbereid op de wedstrijd. Men kwam zonder shirts naar Hulsen, maar “verzuimde` dit tegen de thuisploeg te zeggen. Een kwartier voor de wedstrijd, de warming up van Hulzense Boys zat er al bijna op en Enter Vooruit zat nog steeds in de kleedkamer, kwam men met het verzoek om de wedstrijd later te laten beginnen.
Of dit de reden was dat Hulzense Boys uit het ritme aan de wedstrijd begon, we zullen het nooit weten maar een feit was het wel dat om 14.40 uur Enter Vooruit veel beter en scherper aan de wedstrijd begon. Hulzen werd direct vast gezegd en je kon zien, het was wachten op een doelpunt. Hulzense Boys kon de bal niet in de ploeg houden en vergat te voetballen, terwijl Enter Vooruit al hun ziel en zaligheid in het spel legde. Dit resulteerde in de 13e minuut in een formidabel doelpunt. Slecht storen van de voorwaartsen van Hulzense Boys gaf dat de linksback van Enter een afgemeten voorzet kon geven. Alles en iedereen ging onder de bal door, behalve Henri Knol die de bal ineens op de slof nam. Doelman Roy v.d. Heide heeft de bal alleen maar langs horen suizen. Als dit nog niet genoeg was volgde enkele minuten later al de genadeklap. Een steekballetje van Frank Smit op Marco ter Weel, doelman Roy v.d. Heide twijfelde even en dit was genoeg voor Marco om de bal langs Roy in het doel te kunnen schuiven. 0-2 na 20 minuten, toch niet weer zo’n grote afstraffing als vorige week. Dat dus niet. Hulzense Boys besefte dat het anders moest. De schroom werd van zich af gegooid en al combinerend werden de aanvallen op het doel van Enter Vooruit ingezet. Maar dan zie je, als je in de hoek zit waar de klappen vallen dan lukt ook niets. Een mooie aanval over rechts kwam bij Tim v.d. Zande die keihard uithaalde. Onhoudbaar voor de doelman ging de bal echter via de lat over in plaats van in het doel. Even later een intikker van Tim, de doelman die er nog met de punt van de handschoen bij kon en de bal werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Zo bereikte Enter Vooruit nog met een 0-2 voorsprong de rust.

De 2e helft en nog aanvallender ingesteld Hulzense Boys. Het moest toch een keer goed komen. Je geeft dan achter wel enige ruimte weg wat met een spits als Knol altijd zeer gevaarlijk is. Hulzense Boys nam die gok en bleef het doel van Enter opzoeken. Echte grote kansen leverde dit echter niet op. Halverwege de tweede helft, tijdens een aanval van Hulzense Boys, verspeelde Henri Enserink de bal rond het strafschopgebied van Enter aan Antoine Pijffers. Pijffers bedacht zich geen moment en onmiddellijk joeg hij de bal keihard vanaf eigen helft richting het doel van Hulzense Boys. Doordat het hele spel zich afspeelde rond het strafschopgebied van Enter Vooruit, stond doelman Roy v.d. Heide buiten zijn eigen 16 meter. Het keiharde schot vloog tot verbazing van alles en iedereen over Roy in het doel. Wederom een schitterend doelpunt van Enter Vooruit, die je maar eens in de zoveel jaar maakt 0-3.
Nog gaf Hulzense Boys zich niet gewonnen. Men bleef druk zetten op de achterste linie van Enter en in de 73e minuut resulteerde dit in een doelpunt. Een werkelijk schitterend technisch uitgevoerde aanval kwam uiteindelijk bij Gregor v.d. Zande die vanaf 16 meter de bal over de doelman in het doel lepelde. Er was weer hoop. Maar zoals gezegd, als je in de hoek zit waar de klappen vallen dan lukt het ook niet en dus ook niet deze middag. De verdediging van Enter stond goed en er was voor Hulzense Boys geen doorkomen aan en zo kon scheidsrechter Assink na 90 minuten voetballen voor de laatste maal fluiten met een eindstand van 1-3 voor Enter Vooruit.