Komt Hulzense Boys in de gevarenzone?

Als dit, als dat, ja maar. Elke week weer horen we deze woorden als Hulzense Boys weer een wedstrijd heeft verloren. Maar we gaan voorbij aan het feit dat Hulzen net als 2 weken geleden tegen Enter Vooruit blij mocht zijn dat er na 30 minuten spelen nog een brilstand op het scorebord stond. De spelers lieten zich als makke lammetjes overrompelen door de met veel passie en wilskracht spelende kanaries uit Ommen. Daar kunnen ze een voorbeeld aan nemen de volgende wedstrijden.

Zoals gezegd, OZC begon met veel meer passie en wilskracht aan de wedstrijd dan Hulzense Boys. Er werd direct druk gezet en elke speler stond dicht op zijn tegenstander en speelde met de wil om te winnen. Dat het na een half uur spelen nog 0-0 stond was niet te danken aan de eigen kwaliteiten, maar aan de voorwaartsen van OZC die er niet in slaagden de bal tussen de palen te krijgen. Een voorzet van de rechterkant werd vrij ingeschoten door de spits van OZC. Wonderbaarlijk genoeg knalde de bal via de lat, hoofd van de doelman en weer de lat terug in het veld. Of het nog niet genoeg was werd enkele minuten later weer de lat geraakt. Na een goede half uur spelen kreeg Hulzense Boys iets meer grip op het spel en kwam men ook aan aanvallen toe. De grootste kans was voor de ingevallen Peter Stiekema die vanaf de middellijn een vrij veld had richting doelman. Maar Peter treuzelde te lang en kreeg de bal niet in het netje. Even later een voorzet van Gregor van der Zande die door Peter Stiekema op de paal werd geschoten, waarna de inzet van Jeff Bovelander van de lijn werd gehaald. Terwijl iedereen langs de lijn dacht dat we met een 0-0 stand gingen rusten, was daar als een duveltje uit het doosje Hulusi Yilmaz die de buitenspelval ontliep en op de rechterflank vrij door mocht gaan. Zijn voorzet was op maat en Gregor van der Zande hoefde zijn voet maar tegen de bal te zetten voor de 0-1. Onverdiend vond het publiek, maar het stond er wel..

Tien minuten na rust het eerste als. Een pass in de diepte werd door Kevin Bokdam netjes voorbij de verdediger van OZC meegenomen richting het vrije doel. De verdediger kon niet anders dan Kevin onderuit halen. Een vrije trap op 20 meter van het doel en zoals iedereen dacht een rode kaart voor de verdediger. Maar daar dacht scheidsrechter de Boer anders over. De vrije trap was juist maar een gele kaart was voor hem voldoende. Als de spelers van Hulzense Boys hun energie dan in de te nemen vrije trap leggen in plaats van het praten tegen de scheidsrechter, dan zet je tenminste iets recht. Na veel gezeur werd de vrije trap genomen waar kwam de bal, wel in het net maar dan in het vangnet hoog achter het doel. Alsof het dan zo moet zijn, even later een vrije trap aan de linkerzijde voor OZC. De bal werd hoog voor gebracht en in een kluwen van spelers kopte een aanvaller van OZC de bal in het doel. Op de grond bleven doelman Roy van der Heiden en speler Maikel Velt achter, beiden helemaal dizzy. Ze waren met de hoofden tegen elkaar gekomen en na een langdurige blessurebehandeling moesten beiden vervangen worden. Hulzense Boys was de kluts kwijt en vijf minuten later was het na een goedlopende aanval 1-2. Hulzense Boys bleef maar bezig met de scheidsrechter in plaats van met het spel. Op de achterlijn blokte Jeff Bovelander zijn tegenstander. Een vrije trap natuurlijk. Scheidsrechter de Boer vond echter dat dit een gele kaart waard was en omdat Jeff reeds in het bezit was van een gele kaart, kon hij met rood het veld verlaten. Iedereen van Hulzense Boys was het niet eens met deze beslissing en daar moest natuurlijk over gepraat worden. OZC dacht daar anders over, zij waren wel scherp en de vrije trap kon door een volledig vrijstaande aanvaller simpel worden binnen getikt. Hulzense Boys probeerde het hierop nog wel, maar uit een counter scoorde OZC ook nog de 1-4. Een voetballend gezien zeer verdiende overwinning, maar als de scheidsrechter niet, als de scheidsrechter niet, ja maar de ander. Volgende week een bekerwedstrijd, laten zien dat we ook nog kunnen voetballen. Want de gevarenzonde, daar hoort Hulzense Boys helemaal niet thuis.