Spanning en sensatie in Hulsen

Hulzense Boys speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Voor de wedstrijd werd Remco Velnaar nog gehuldigd door de voorzitter vanwege al 12,5 jaar dienst in het eerste team van Hulzense Boys. Velnaar werd goed verwend met cadeaus en bloemen voor zijn vrouw en moeder.

Er mocht hier wel over een topper worden gesproken in klasse 2H, want Vroomshoopse Boys bezette de tweede plek met 37 punten en Hulzense Boys de vierde plek met maar een punt minder.
De Boys uit Vroomshoop kregen de eerste grote kansen. Reeds na 5 minuten werd de bal door de spits netjes terug gelegd en kon vanaf 16 meter vrij worden ingeschoten. Keeper Lars Oude Luttikhuis kon echter met de voeten redding brengen. Enkele minuten later hetzelfde laken en pak met wederom een uitstekende redding. Langzaam aan kreeg Hulzense Boys iets meer grip op het spel meet tot mogelijkheden leidde dit niet en Vroomshoop bleef gevaarlijk met de snelle spitsen. Het voetbal en het positiespel zag er op dat moment simpelweg beter uit dan dat van de mannen uit Vroomshoop waar de verdediging er niet sterk uitzag. In de 26 minuut de eerste kans voor Hulzense Boys en men liet ziet niet voor niets heel makkelijk te kunnen scoren. Goed doorzetten van Peter Stiekema in het strafschopgebied bracht de bal uit de kluts bij Kevin Bokdam, die in plaats van keihard tegen de keeper te schieten de bal beheerst onder de keeper door in het net deponeerde 1-0. Vertwijfeling even bij Vroomshoop en Hulzense Boys bleef voetballen de het doel van Vroomshoop zoeken. Dit resulteerde in de 34e minuut in wederom een doelpunt door Kevin Bokdam 2-0. Om de eerste helft compleet te maken maakte Hulzense Boys ook nog de 3-0. Uit een corner van Tim v.d. Zande kopte Jorg Roetgering via de onderkant lat de bal schitterend binnen. Hulzen zette zichzelf daarmee in een zetel en de overwinning leek binnen handbereik.

Wat er in de rust is gezegd bij Vroomshoopse Boys weten we niet, maar dat het heeft geholpen is zeker. Hulzense Boys dacht nog aan de wedstrijd tegen Enter Vooruit die vorig jaar na een 3-0 ruststand gelijk werd gespeeld en de uitwedstrijd tegen Vroomshoop waar een 3-0 achterstand bij rust binnen 10 minuten werd omgebogen naar een 3-3 gelijke stand. Dit moest nu niet gebeuren. Kost wat kost moest een tegendoelpunt worden voorkomen. Vroomshoop kwam furieus uit de kleedkamer en zette Hulzense Boys flink onder druk. Hulzense Boys ging weer achteruit te lopen en vergat druk te zetten op het middenveld. Na 51 minuten gespeeld was het raak, niet met volle overtuiging het duel aangaan leverde uiteindelijk een doorkopbal op waarna de doorlopende middenvelder vrij voor Lars beheerst de 3-1 kon intikken. Een stunt leek in de maak en kwam in de 59e minuut wel heel dichtbij. Het was namelijk alweer raak, uit de kluts bij een cornerbal kwam de bal bij de rechtsbuiten die daar wel raad mee wist 3-2. Zou het dan weer misgaan? Hulzense Boys probeerde met twee wissels nog wat meer kracht in het spel te krijgen, maar dat mocht niet baten. In de 66e minuut was het alweer raak, uit een ingooi voor Hulzense Boys op de helft van Vroomshoop werd de bal zonder door een speler van Hulzense Boys geraakt te zijn naar de rechtsbuiten gespleed die vrij kon doorstomen naar het doel en simpel de 3-3 kom intikken.. Zat een overwinning er dan toch nog in voor Vroomshoopse Boys? Nee, want na de 3-3 lieten de Boys uit Vroomshoop hun dadendrang naar voren iets varen en kreeg Hulzense Boys weer meer grip op de wedstrijd. Tim v.d. Zande kreeg nog een uitstekende kans om de overwinning voor Hulzen veilig te stellen. De bal werd netjes door Marco Aaltink terug gelegd maar vanaf 9 meter wist Tim de keeper niet te verschalken. In de 85e minuut nog een kopbal van Marco Aaltink die met een omhaal van de doellijn werd gehaald en daar bleef het bij.

Zo heeft de neutrale supporter een geweldige wedstrijd gezien waarin Hulzense Boys de eerste helft domineerde en Vroomshoopse Boys de tweede helft. Met als resultaat een terechte 3-3 uitslag al zullen de mannen uit Hulzen daar gezien de ruststand het minst blij mee zijn.