Verdedigers Hulzense Boys maken het verschil in Dieren

Zaterdag 22 november. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Dieren op het programma. Hulsen treedt aan zonder aanvoerder Gregor, die net vader is geworden. Het weer is uitstekend en de kunstgrasmat ligt er prima bij, de mannen zijn er klaar voor.

Het begin is niet beestachtig, beide partijen kijken een beetje de kat uit de boom. Er zijn dan ook weinig kansen. Veel verder dan een paar afstandsschoten komen beide ploegen niet. Een kwartier voor rust is er dan enige opschudding. Marcel onderschept de bal stevig en tikt de bal langs een tegenstander. Marcel is dan het haasje en de geïrriteerde tegenstander haalt vol door op zijn bovenbeen. Rode kaart zou je denken, maar de leidsman ontwijkt de beslissing en geeft aan het voorval niet gezien te hebben. Marcel probeert nog even door te voetballen maar moet zich snel daarna laten vervangen. Het belangrijkste wapenfeit komt vlak voor rust van de voet van Jeff. Zijn afstandsschot is niet voor de poes maar zwabbert net over. Hierdoor gaan beide partijen met een 0-0 aan de thee.

De tweede helft pakken de mannen uit Hulsen de koe bij de horens. Duels worden gewonnen en de mannen werken zich het apezuur. Hulsen krijgt de overhand. Niet snel daarna resulteert dit tot de openingstreffer. Jeff controleert een afgeslagen bal aan de zijkant van het strafschopgebied. Als een koele kikker kapt hij met één beweging twee man uit en schuift de bal met links in de linker winkelhaak: 0-1. Vijf minuten daarna wordt het 0-2. Een vrije trap wordt afgeslagen en weer naar de zijkant gebracht. Jorg ontvangt de bal en heeft een prima voorzet in huis. Remco was voorin blijven hangen en was er als de kippen bij. Hij kopte de bal met zijn achterhoofd in de verre hoek. Hulsen bleef daarna de overhand houden. Een paar goede acties van de voorhoede leverde helaas geen doelpunten op. In de tegenstoot was Dieren nog een aantal keer gevaarlijk maar aanvallen werden vaak niet goed uitgespeeld. Vlak voor tijd was het nog één keer billenknijpen voor het doel, een speler kopte de bal langs Roy maar de pechvogel raakte de paal. Zo eindigde de wedstrijd in 0-2. Al met al een verdiende overwinning voor Hulsen. De lange busreis was gelukkig niet voor de kat zijn viool en met drie punten in de tas was de terugreis een stuk aangenamer.