Zeer slap Hulzense Boys verliest met duidelijke cijfers

De eindstand zegt genoeg, 6-1, duidelijk, verdiend, tegenstander de betere ploeg, degradatiekandidaat. We kunnen er van alles bij verzinnen.

Hulzense Boys begon zeer goed aan de wedstrijd. De tegenstander het spel laten maken, achterin de zaak goed dicht houden en proberen er snel uit te komen. In de 5e minuut een corner van links. Kort genomen van Gregor op zijn broer Tim, de bal terug op Gregor die de bal scherp voor geeft en een verdediger van RDC die de bal in eigendoel werkt. Dit geeft vertrouwen.

Tenminste, dat dacht men langs de kant. De spelers dachten dat ze er al waren en waren vanaf dat moment overal een stap te laat. Het goede combinatiespel van de laatste weken was ver te zoeken en men liet de tegenstander in de wedstrijd komen. 14e minuut, vanuit een ingooi kan een speler vrij voor keeper Roy komen en makkelijk binnen werken. Niets aan de hand, maar 5 minuten later weer slap verdedigen en de 2-1 staat op het scorebord. Deed Hulzense Boys dan niets. Jawel, meestel via de lange bal werd Mark Bouwhuis gezocht en zijn doorkopballen leverden wel gevaar, maar geen kansen op. Zo gingen we met een 2-1 stand de rust in.

De 2e helft was nog maar 2 minuten oud toen een vrije trap vanaf 25 meter door RDC slap stuiterend werd ingeschoten. De bal voor de keeper werd nog door Jorg Roetgerink aangeraakt en de bal verdween aan de andere kant van het doel in het net, 3-1. Hulzen ging de aanval zoeken, maar creëerde zich geen enkele grote kans. Men was altijd een stap te laat of de bal viel net niet goed. Het is maar net zoals je het wilt zien. RDC deed het beter, want zonder echte goede kansen te creëren, werd het zo uit de kluts 4-1, hierna 5-1 en uiteindelijk een minuut voor tijd zelfs 6-1. Gezien het spelbeeld een zeer verdiende overwinning, al was 6-1 een wel zeer geflatteerde uitslag.

Toch mogen de jongens van Dick Beverdam zich wel eens achter de oren krabben. Moeten we niet eens het voetballen op gaan pakken en het praten aan anderen over laten? Volgende week, de wedstrijd tegen Enter Vooruit, een wedstrijd om te laten zien wat we echt in huis hebben en te laten zien welke kwaliteit Hulzense Boys heeft. Dit weekend vergeten, op naar volgende week, ENTER VOORUIT.