​Hulzense Boys boekt prachtige zege op Bennekom

Zaterdag 22 april stond voor Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen Bennekom op het programma. Een ploeg die bovenin de ranglijst te vinden is en nog volop strijd om een plek in de nacompetitie richting hoofdklasse. Hulzense Boys daarentegen probeert ook de nacompetitie te bereiken, maar dan de nacompetitie om handhaving. De wedstrijd eerder dit seizoen, in Hulsen, eindigde in een krappe maar verdiende 0-1 overwinning voor de Gelderlanders.
Hulzense Boys had wat recht te zetten na de oorwassing vorige week tegen SVZW. De ploeg liet in het begin van de wedstrijd zien ook wat goed te willen maken. Het eerste moment van gevaar was ook voor de roodhemden, die voor de gelegenheid speelden in het zwarte uittenue. Een corner werd ingekopt door de van een blessure teruggekeerde Machiel van Keulen. Zijn kopbal verdween echter net over het doel. Daarna golfde het spel op en neer zonder grote kansen. Een keer dreigde een diepe bal van Bennekom gevaar op te leveren, maar Peter Stiekema nam verdedigend een plek over en dwong de speler van Bennekom naar buiten, waardoor zijn schot ruim in het zijnet verdween. Enkele minuten daarna ging Bennekom in de aanval en wist daarbij topscorer Kevin Sissing in te spelen. Deze kreeg op 20 meter van het doel teveel ruimte, waardoor hij uit kon halen. Zijn schot was strak en in de hoek, waardoor doelman René Kamphuis zijn hand nog net tegen bal kon krijgen, maar de bal toch in het doel verdween, 1-0. Hulzense Boys toonde mentaliteit en kwam al snel weer terug in de wedstrijd. Een uittrap van René Kamphuis werd door Menno Kamphuis verlengd op de doorgelopen Martijn Rohaan. Martijn zag de keeper ver voor het doel staan en met een zeer fraai lobje zetten hij de 1-1 op het scorebord. Hulzense Boys ging door en een goede inspeelbal van Machiel van Keulen kwam voor de voeten van Menno Kamphuis. Deze draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot was te zacht om de doelman in problemen te brengen. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de rust een ongewijzigd Hulzense Boys. Direct vanaf de aftrap probeerde Bennekom het initiatief naar zich toe te trekken. Toch was de eerste kans voor de mannen van Hulzense Boys. Een goede bal van Jorg Roetgerink viel over een verdediger voor de voeten van Menno Kamphuis. Menno produceerde, uit de draai, een hard schot, maar de doelman kon redding brengen.  Daarna volgde een mogelijkheid voor Bennekom, maar de lage schuiver kon gekeerd worden door René Kamphuis. Wat later werd René bijna verrast door een teruggekopte bal, maar gelukkig voor hem en heel Hulzense Boys verdween de bal net langs de goede kant van paal. De daaropvolgende corner leverde vervolgens geen gevaar op. Bennekom begon vervolgens de te drukken. Een corner werd afgeslagen en kwam voor de voeten van de linksbuiten. Deze kapte fraai twee verdedigers uit, maar schoot vervolgens op de paal. Daarna was het de beurt aan Hulzense Boys. Een uitval bracht de bal voor de voeten van Martijn Rohaan. Deze draaide, zoals altijd, erg gemakkelijk weg bij zijn tegenstander. Die had vervolgens een overtreding nodig om Martijn af te stoppen. De toegekende vrije trap bracht de bal, via een klutssituatie, voor de voeten van spits Menno Kamphuis. Menno liet zien een echte spits te zijn, want hij bedacht zich niet en schoot de bal hard in de verre hoek, 1-2. Tien minuten voor tijd ging een aanvaller van Bennekom alleen richting het doel. Volgens velen gebeurde dit in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Gelukkig had de in vorm verkerende René Kamphuis een antwoord op de inzet, waardoor de voorsprong voor Hulzense Boys gehandhaafd bleef. Een paar minuten later kwam Hulzense Boys goed weg. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door de verdediging, waardoor spits Sissing gevaarlijk door kwam. Zijn schot ging echter net naast. Helaas voor Hulzense Boys kwam de gelijkmaker er alsnog. Een vrije trap op het middenveld werd door iedereen gemist en viel in de verre hoek binnen, 2-2. Opnieuw toonde Hulzense Boys veerkracht, want goede aanvallen leverde kansen op voor Menno Kamphuis en Martijn Rohaan. De bal van Menno ging net naast en het schot van Martijn over. Daarna had André Enserink een goede bal op Martijn Rohaan in huis. Zijn voorzet werd ingeschoten door Hulusi Yilmaz, maar de doelman kon nog net met zijn voet redding brengen. De bal bleef echter in het spel en via opnieuw André Enserink en Martijn Rohaan bleef de bal een meter voor het doel liggen. Menno Kamphuis reageerde attent en hij kon alsnog de 2-3 binnen tikken. Bennekom probeerde het daarna nog wel, maar verder dan twee corners kwam de ploeg niet. Al met al een fantastische overwinning van een hard werkend Hulzense Boys. De ploeg liet zien een echt team te zijn en toonde veel mentaliteit. Door de overwinning is de ploeg De Esch op 1 punt genaderd en bedraagt de achterstand op Deto nog maar twee punten.

Volgende week speelt de ploeg uit Hulsen een thuiswedstrijd. Tegenstander is KHC uit Kampen. De wedstrijd in de Hanzestad eindigde in een 2-1 overwinning voor KHC, Hulzense Boys heeft dus iets goed te maken tegen deze tegenstander. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat ditmaal eens een keer niet onder leiding van een man. Scheidsrechter van dienst is mevrouw Deuring.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor