​Hulzense Boys leidt zure nederlaag tegen Deto

Op de zonnige zaterdag 11 maart stond voor Hulzense Boys de belangrijke wedstrijd tegen Deto op het programma. Een ontmoeting tussen de nummer 12 en 13 op de ranglijst. De belangen waren voor beide ploegen dus groot. De ontmoeting eerder dit seizoen, in Vriezenveen, eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg uit Hulsen.

De eerste gevaarlijke doelpoging van de wedstrijd was voor de gasten uit Vriezenveen. Aanvaller Smoes kwam naar binnen, maar zijn  schot ging net naast het doel van keeper René Kamphuis. Ook de tweede en derde mogelijkheid waren voor Deto, maar René Kamphuis had goede reddingen op schoten van Frank Smit en Lesley Nahrwold. In deze fase was Deto duidelijk de bovenliggende partij, het won de duels en kon telkens een vrije man vinden. Toch kreeg Menno Kamphuis na 35 minuten spelen een grote kans. Na een goede pass van Martijn Rohaan verscheen hij alleen voor doelman Zaltbommel, maar deze kon met zijn voet redding brengen op de inzet van Menno. Daarna weer een gevaarlijk moment van Deto, toen Tom Smoes vanaf de rand van het strafschopgebied vrij kon schieten, maar hij schoot over. Het was exemplarisch voor de eerste helft van Hulzense Boys. Waar de ploeg in de vorige weken goed doordekte, liep het nu achteruit en liet het Deto daardoor gevaarlijk worden. De toegekende corner werd overigens wel ingekopt, maar de scheidsrechter had al gefloten voor het aanvallen van de doelman.

Na de rust begon Hulzense Boys een stuk beter dan dat het in de eerst helft speelde. De ploeg hield de bal langer in bezit en liet zich gelden op de helft van Deto. Enkele keren was de bal net iets te scherp om tot een kans te komen. Waar Hulzense Boys dus nu beter begon dan in de eerste helft, was het toch Deto dat op voorsprong kwam. Een schot van Frank Smit in de verre hoek betekende de 0-1 voor de ploeg uit Vriezenveen. Hulzense Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en het kreeg daarvoor een goede mogelijkheid. Een diepe bal op Menno Kamphuis leidde tot een overtalsituatie op de helft van Deto. De pass van Menno op Hulusi Yilmaz was echter onvoldoende, waardoor de keeper de bal op kon rapen voordat Hulusi de bal kreeg. Het spel golfde op en neer en dus was het nu weer de beurt aan Deto. Een voorzet van Nahrwold werd door iedereen gemist, inclusief de inlopende Frank Smit, waardoor de stand 0-1 bleef. Daarna was het dus weer de beurt aan Hulzense Boys. Een snelle vrije trap van Hulusi Yilmaz bracht de bal bij Maikel Velt. Deze had een fraaie pass op Menno Kamphuis. Menno nam de bal goed met de borst mee en volleerde de bal heerlijk tegen de touwen, 1-1. In de 80e minuut had Hulzense Boys op voorsprong kunnen komen. Met een goede actie zette Martijn Rohaan zichzelf alleen voor de keeper, maar de doelman kon redding brengen met zijn voet. Daarna had Deto een gevaarlijke aanval. Hans Matti had een goede actie, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger van Hulzense Boys. In de 90e minuut een cruciaal moment in de wedstrijd. Bij een actie viel Thomas te Wierik en in zijn val gaat een aanvaller van Deto mee. Een ongelukkige overtreding, maar de scheidsrechter geeft tot verbazing van iedereen (zelfs Deto) Thomas zijn tweede gele kaart. Een minuut later heeft Frank Smit een goede actie over diezelfde linkerkant en hij schoot de bal in de kruising, 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Een zure nederlaag voor Hulzense Boys. De ploeg zal op jacht moeten naar punten om zo toch op een nacompetitieplaats te komen. Te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen Duno Doorwerth. De wedstrijd op Sporpark Smidserve begint om 14:30.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor