​Hulzense Boys verliest laatste wedstrijd van Dos’37

Zaterdag 13 mei stond de laatste speelronde van het reguliere voetbalseizoen op het programma. Hierna is de competitie afgelopen en zijn de prijzen verdeeld. Enkele clubs verlengen het seizoen middels de nacompetitie, maar voor Hulzense Boys en Dos’37 is dat dit seizoen niet het geval. Deze ploegen speelden op de laatste speelronde tegen elkaar in Hulsen. De wedstrijd in Vriezenveen eerder dit seizoen was een spannende, het eindigde destijds in een 4-3 overwinning voor de thuisploeg. Het tweede elftal van Hulzense Boys had zaterdag eerder op de middag al laten zien hoe je Dos moet verslaan, het team won verdiend met 2-1 en heeft zich daarmee verzekerd van opnieuw een jaar voetbal in de eerste klasse.
Het begin van de wedstrijd was voor de gasten uit Vriezenveen. De ploeg kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar het aluminium en doelman René Kamphuis stonden een openingstreffer in de weg. Zo schoot aanvaller Smit de bal op de paal en even later had René een antwoord op een inzet van dichtbij. Spits Meier van Dos’37 schoot na een actie de bal hard richting doel, maar ditmaal bracht de dwarsligger boven René redding. Hulzense Boys liet zich daarna ook zien en trok ook ten strijde. Zo had Machiel van Keulen een mooie volley in huis, maar de bal was net te zacht waardoor de bal niet over doelman Nittert ging. Andere schoten van roodhemden verdwenen over of misten precisie om het net te laten bollen. Eenmaal kwam Menno Kamphuis nog gevaarlijk door, nadat hij door Peter Stiekema’s verre ingooi de diepte in werd gestuurd. Helaas werd Menno afgevlagd. Een foutje van de grensrechter, maar het zij hem vergeven. De vrije bal werd door Dos’37 sportief teruggespeeld. De ruststand was dan ook 0-0. 

De tweede helft ging redelijk gelijk op. Toch was het Dos’37 wat op voorsprong wist te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Lennard Mulderij ingekopt worden, 0-1. Hulzense Boys ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg daarvoor ook wel mogelijkheden. Zo ging een schot van Menno Kamphuis net naast het doel. Toch kwam er geen verandering meer in de stand. Na enkele minuten blessuretijd floot de sympathieke scheidsrechter Besselsen voor de laatste maal deze middag. Met deze nederlaag komt er voor Hulzense Boys een einde aan het verblijf in de eerste klasse. Volgend jaar zal de ploeg uitkomen in de tweede klasse. Dat zal het doen zonder enkele spelers, die na de wedstrijd door voorzitter Bergboer werden bedankt voor bewezen diensten. Menno Kamphuis en Hulusi Yilmaz verlaten de club om ergens anders te gaan spelen, namelijk WHC en Luctor et Emergo. Gregor van der Zande en Peter Stiekema hebben besloten om te stoppen met voetbal en Maikel Velt gaat volgend seizoen in een lager team van onze vereniging spelen. Naast deze spelers verlaten ook trainer Bert-Jan Heins en keeperstrainer Willy Vreeling onze club. Assistent-trainer Thomas van Uunen neemt volgend jaar de taak van hoofd jeugdopleiding voor zijn rekening. Wij willen alle afscheidnemende spelers en trainers bedanken voor hun inzet voor onze vereniging en wensen allen veel succes toe in hun verdere (maatschappelijke) carrière. Naast het afscheid van de spelers en trainers was ook hoofdsponsor JIJ Hypotheken aanwezig. Deze werd door voorzitter Bergboer bedankt voor het vertrouwen in Hulzense Boys en hen werd een foto aangeboden. Ook de komende jaren zal Jij Hypotheken op het tenue van het eerste elftal te zien zijn.

Tot slot willen we als selectie ook onze supporters bedanken. Ze stonden er dit seizoen bij overwinningen en nederlagen. Ondanks het feit dat het dit seizoen niet altijd even succesvol was en er ook momenten waren dat er minder te genieten viel stonden ze er toch. Waar we ook heen moesten, een derby of een verre uitwedstrijd in Gelderland, ze bleven de club en het team trouw. Vaak waren er bij uitwedstrijden zelfs meer supporters van Hulzense Boys dan van de thuisploeg. Mooi om te zien! Wij hopen jullie volgend jaar ook weer te zien bij onze wedstrijden, bedankt!

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor