​Hulzense Boys verliest van FC Zutphen

Zaterdag 4 februari stond voor Hulzense Boys de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Er werd in Zutphen aangetreden tegen de plaatselijke FC. De wedstrijd in Hulsen eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg uit Zutphen.
Al vroeg in de wedstrijd vielen er twee grote kansen voor de thuisploeg te noteren. Allereerst was een vrije bal van Mark Bloemendaal gevaarlijk. Bij de tweede paal dook een speler van de thuisploeg op, maar een meter van de doellijn schoot hij over. Laten lopen had waarschijnlijk een doelpunt betekend. Twee minuten later kreeg Zutphen de uitgelezen mogelijkheid om alsnog op voorsprong te komen, maar Mark Bloemendaal schoot de toegekende strafschop op de paal. Twee minuten later een enorme kans voor Hulzense Boys. André Enserink zette met een prachtige pass Hulusi Yilmaz alleen voor de keeper, maar deze schoot de bal helaas naast het doel. Daarna kabbelt de wedstrijd voort, waarbij het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. In de vijfentwintigste minuut viel dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een voorzet van de zijkant werd ingetikt door Thomas Nijkamp, die volledig vrij stond tussen 3 spelers van de ploeg uit Hulsen. Vijf minuten later viel ook de 2-0. Kinderlijk balverlies op het middenveld bracht de bal bij Mark Bloemendaal die eenvoudig de stand op het scorebord verdubbelde. Een minuut had het ook al 3-0 kunnen zijn, maar de inzet van Thomas Nijkamp werd gekeerd door doelman Roy van der Heiden. De 2-0 was tevens de ruststand. Een stand die hoger had kunnen zijn, maar waarbij het veldspel wel perspectief bood.

Na de rust was het in de eerste minuut direct raak voor Hulzense Boys. Een verkeerde terugspeelbal van Zutphen werd opgepikt door Hulusi Yilmaz en hij zorgde voor de aansluitingstreffer, 2-1. Vlak daarna werd het voor Hulzense Boys nog mooier. Een corner werd teruggelegd door Jorn Hegeman, waarna Devin Poorterman de bal met zijn linkerbeen goed binnenschoot, 2-2. Lang kon Hulzense Boys echter niet van de gelijkmaker genieten. Een verkeerde inspeelpass van de doelman zette de spits voor een leeg doel, waardoor Thomas Nijkamp eenvoudig de 3-2 aan kon tekenen. Voor Hulzense Boys het sein opnieuw op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In de fase hierna golfde het spel op en neer, zonder grote kansen voor beide ploegen. Hulusi Yilmaz had een goede actie, maar zijn teruggetrokken bal werd niet door zijn medespelers begrepen. Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissing in de wedstrijd. Een bal kwam op de punt van het strafschopgebied voor de voeten van Mark Bloemendaal, die de bal fraai via de binnenkant van de paal in de kruising schoot, 4-2. Vlak daarna kreeg de ploeg uit de Hanzestad nog een kans, maar doelman Roy van der Heiden redde goed. Helaas werd de 4-2 stand ook de eindstand. Hulzense Boys kwam in de tweede helft goed terug en speelde niet onaardig, maar helaas was het onvoldoende voor de punten.

Volgende week speelt Hulzense Boys op het eigen sporpark Smidserve de derby tegen SVZW uit Wierden. De wedstrijd in Hulsen begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Timmer.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor