​Hulzense Boys verliest van Nunspeet

Zaterdag 18 februari stond voor Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen Nunspeet op het programma. De wedstrijd eerder dit seizoen, op sportpark Smidserve, eindigde een 0-4 overwinning voor de geelhemden uit Nunspeet.
Onder het genot van een lekker voorjaarszonnetje werd de wedstrijd in gang gezet. Hulzense Boys begon brutaal en het eerste dreigende moment was voor de ploeg van trainer Heins. Een diepe bal op Menno Kamphuis was dreigend, maar de voorzet van Menno kon door Maikel Velt net niet genoeg richting meegegeven worden. Het eerste dreigende moment daarna was voor Nunspeet. Een voorzet vanaf de linkerkant bereikte aanvaller Henk Baum, die op vijf meter van het doel volledig vrij in kon koppen, 1-0. Nunspeet wilde de Hulzense Boys vroeg onder druk zetten, om de ploeg niet aan het voetballen te laten. Toch kwamen de roodhemden hier voetballend goed onderuit. Wel was de volgende kans voor Nunspeet. Een voorzet werd door Henk Baum echter onvoldoende geraakt, waardoor de bal voorlangs ging. Daarna viel de eerste grote kans voor Hulzense Boys te noteren. Een goede diepe bal van Peter Stiekema lanceerde spits Menno Kamphuis. Menno was sneller dan zijn tegenstander, maar zijn schot kon door de keeper tot corner worden verwerkt. Het laatste gevaarlijke moment voor rust was voor Nunspeet. Een corner werd ingekopt, maar doelman Roy van der Heiden kon met een katachtige reflex een doelpunt voorkomen, waardoor er met een 1-0 stand gerust werd.

Zonder wijzigingen begon Hulzense Boys aan de tweede helft. Na een scrimmage op het middenveld kwam de bal voor de voeten van Martijn Rohaan. Hij had een mooi steekballetje op Menno Kamphuis, maar deze werd afgefloten voor buitenspel, waardoor zijn schot in het doel geen verandering op het scorebord tot gevolg had. De eerste kans van Nunspeet was wederom raak. Een aanval over de rechterkant leverde een voorzet op, die eenvoudig werd binnengetikt door aanvaller Scholten, 2-0. Wie dacht dat de wedstrijd was gelopen kwam echter bedrogen uit. Een prima opening van Maikel Velt op de diepgaande rechtsback Peter Stiekema werd door laatstgenoemde goed meegenomen. Met een bekeken schuiver zette Peter vervolgens de 2-1 op het scorebord. Hulzense Boys toonde veerkracht, want een minuut later had het ook zomaar weer gelijk kunnen zijn. Balverovering op het middenveld bracht de bal via Gregor van der Zande bij Martijn Rohaan. Zijn voorzet werd door Malke Gecer heerlijk ingeschoten, maar de keeper kon de bal net over de lat tikken. De toegekende corner werd vervolgens door Menno Kamphuis op de paal gekopt. Daarna golfde het spel op en neer en ontstond er een spannende wedstrijd. Hulzense Boys kreeg een gevaarlijke vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar de keeper keerde de inzet van Maikel Velt. In de tegenaanval kwam Nunspeet er snel uit en wist aanvaller Goud de 3-1 op het scorebord te zetten. Dit was tevens de eindstand.

Helaas dus geen punt voor Hulzense Boys, wat Nunspeet zeer goed tegenstand bood en misschien wel een puntje verdiend had. Volgende week staat er voor Hulzense Boys geen wedstrijd op het programma. Wel speelt de ploeg aanstaande donderdag een oefenwedstrijd om 20.00 uur in Dalfsen tegen ASC’62. De week daarna, op zaterdag 4 maart, staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. Het betreft de thuiswedstrijd tegen WHC uit Wezep. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. van Dijk.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor