​Hulzense Boys verslaat Deto

Zaterdag 5 november stond er voor Hulzense Boys de regionale derby tegen Deto uit Vriezenveen op het programma. Een belangrijk duel onderin de eerste klasse. Bij winst zou Hulzense Boys de ploeg uit Vriezenveen bij het groepje onderste ploegen trekken en zelf de aansluiting met een veilige plek vinden. Bij verlies zou het gat naar de direct veilige positie oplopen tot zeven punten.
Dat er veel op het spel stond en men dit bij Hulzense Boys goed had begrepen, dat was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. De ploeg was fanatiek en zoals de laatste tijd eigenlijk altijd het geval is, werkten de spelers hard voor elkaar. In de openingsfase vielen er weinig kansen te noteren en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Deto had daarbij meer balbezit, maar gevaarlijk werd de ploeg niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Hulsen. Een goede voorzet van Jorg Roetgerink werd door spits Menno Kamphuis richting doel gekopt. Helaas kopte hij echter net over het doel. Even later volgde opnieuw een aanval van de brigade van trainer Jurgen Kok, die deze week bekend maakte volgend seizoen de trainer van Den Ham te zijn. In die aanval leverde Martijn Rohaan een prachtige voorzet af op Menno Kamphuis, die de bal heerlijk in het dak van het doel volleerde, 0-1. Trainer Weghorst van Deto was duidelijk niet tevreden met het spel van zijn ploeg en besloot daarom al na ongeveer een half uur spelen in te grijpen. Middels een dubbele wissel probeerde hij een signaal naar het team te geven. Voor rust was er nog een grote kans voor Deto. Nick Schuur verscheen alleen voor doelman Roy van der Heiden, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook dacht de ploeg recht te hebben op een penalty toen Lesley Nahrwold naar de grond ging. Doelman Roy van der Heiden speelde echter keurig de bal en scheidsrechter Spoler besloot dan ook terecht om niet te fluiten. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

Na de rust had Hulzense Boys direct op 0-2 kunnen komen, maar Menno Kamphuis wist de kans niet te verzilveren, hij kopte naast. Deto ging op jacht naar de gelijkmaker en had daarbij ook veel balbezit. Hulzense Boys vocht echter als leeuwen en Deto had moeite met deze strijdwijze. Toch kwam de ploeg bijna op gelijke hoogte. Een inzet van Frank Smit werd echter door Jorg Roetgerink van de lijn gehaald en de rebound van Qays Shayesteh ging net naast het doel. Even later kopte aanvaller Tom Prümers net over. Hulzense Boys was in de omschakeling ook dicht bij een doelpunt. Zo ging Menno Kamphuis vanaf de zijkant alleen richting het doel van de Vriezenveense formatie. Hij lepelde de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Even later kwam Menno opnieuw dreigend door, maar zijn voorzet op de meegelopen Hulusi Yilmaz kwam achter Hulusi, zodat deze kans verkeken ging. Waar de eerste helft weinig kansen te noteren vielen, was dat de tweede helft dus wel anders. De spanning bij het publiek was voelbaar en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Tien minuten voor tijd viel er dan toch een doelpunt. Een bal in het strafschopgebied werd door aanvaller Frank Smit aangenomen en hard ingeschoten, 1-1. Opluchting bij Deto en sommige supporters dacht dat die ploeg door zou drukken. Die supporters kwamen bedrogen uit. Martijn Rohaan had een prima actie over de linkerflank en hij leverde een uitstekende voorzet af op Hulusi Yilmaz. Voor Hulusi was het een koud kunstje om de bal binnen te we werken en zo stond Hulzense Boys weer op voorsprong, 1-2. In de laatste minuten was Deto nog dicht bij de gelijkmaker, maar Marcel van Gaal kon een bal vlak voor de doellijn wegwerken. Na ongeveer vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Spoler voor de laatste maal deze middag en was de overwinning een feit. Een fantastische overwinning voor Hulzense Boys. De ploeg streed voor iedere meter en liet duidelijk zien over een goede mentaliteit en teamgeest te beschikken. 

Door deze overwinning heeft de ploeg de rode lantaarn overgedragen aan De Esch. Het gat met de plaatsen die recht geeft op nacompetitie en de veilige 10e plaats bedraagt nog maar een puntje. Volgende week speelt Hulzense Boys thuis tegen Bennekom. De wedstrijd op sportpark Smidserve, waarvoor de sponsoren van de club zijn uitgenodigd, begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer van Dijk.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor