​Hulzense Boys wint opnieuw van De Esch

Zaterdag 8 april stond er een zeer belangrijk duel in de kelder van de eerste klasse D op het programma. Hulzense Boys speelde de uitwedstrijd tegen medepromovendus De Esch uit Oldenzaal. De wedstrijd eerder dit jaar eindigde in een 4-0 overwinning voor de ploeg uit Hulsen en betekende de eerste overwinning in de eerste klasse ooit. Voor de wedstrijd had trainer Bert Jan Heins een lunch bij hem thuis in Hengelo geregeld.
Vanaf het begin van de wedstrijd nam De Esch het initiatief en was het feller dan Hulzense Boys. Al na enkele minuten had de thuisploeg voor kunnen komen, maar een goede sliding van Marcel van Gaal zorgde ervoor dat spits Vehof niet kon afwerken. Daarna was de aanval van De Esch nog een paar keer dreigend, maar de afwerking was onvoldoende. Hulzense Boys was in de beginfase geen schim van de ploeg die de afgelopen weken met goed voetbal en veel strijd het meerdere tegenstanders zo moeilijk had gemaakt. Na een kwartier spelen kwam het echter beter in de wedstrijd en kwam het spel meer in evenwicht. De ploeg probeerde te voetballen, alhoewel dat op het slechte veld erg lastig was. Een aanval bracht de bal voor de voeten van Menno Kamphuis, die een goed schot produceerde. De doelman van De Esch kon echter redding brengen. Tot aan de rust werden er verder weinig kansen gecreëerd, waardoor er met een brilstand gerust werd. 

Zoals Hulzense Boys de eerste helft was begonnen, zo begon het ook de tweede helft. De Esch drong de ploeg terug doordat het veel duels won. Hierbij werd het echter niet echt gevaarlijk. Ook nu kwam Hulzense Boys na een kwartier wat beter in het spel. Echter was het wel zo dat De Esch juist in die fase enkele grote kansen kreeg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door spits Vehof tegendraads ingekopt. Waar iedereen dacht aan een doelpunt was het doelman René Kamphuis die met een werkelijk fantastische reflex de bal uit zijn doel wist te ranselen. Enkele momenten daarna kon René weer elke keer redding brengen. Toch moest hij zich in de 67e minuut gewonnen geven toen Hugo Heinink de bal met een sliding in het doel schoot, 1-0. Een op dat moment verdiende voorsprong. Vijf minuten later kreeg De Esch de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Een ongelukkige handsbal leidde tot een strafschop. Maar bijna alles deze wedstrijd wist René Kamphuis tegen te houden en ook deze penalty kon hij stoppen. Het was alweer de 4e penalty (inclusief bekerwedstrijden) die hij tegen hield. Na dit cruciale moment leek er wat meer geloof bij Hulzense Boys te komen. De aanval werd meer gezocht en de ploeg werd dreigender. Een steekballetje op Menno Kamphuis was prima, maar door goed uitkomen van de doelman kwam Menno in een te lastige hoek om te kunnen scoren. Wat later lukt hem dat wel. Een voorzet van Tomas te Wierik werd door Menno goed tegendraads in het doel gekopt, 1-1. In de fase daarna golfde het spel op en neer. Uit een corner was De Esch dicht bij een doelpunt, maar Jorg Roetgerink kon een meter voor de lijn de bal wegwerken. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd viel er alsnog een doelpunt. Een voorzet van Martijn Rohaan werd door Menno Kamphuis goed teruggekopt op de sterk invallende Malke Gecer. Malke wist zich wel raad met dit kansje, want hij kopt de bal keurig in de verre hoek, 1-2! Een domper voor De Esch en vreugde bij Hulzense Boys. Toch waren er nog enkele minuten blessuretijd te gaan. Daarin was De Esch nog eenmaal heel dicht bij een doelpunt, maar een afstandsschot belande op de kruising, waardoor de voorsprong voor Hulzense Boys gehandhaafd bleef. Toen scheidsrechter Makkinga na ruim vijf minuten blessuretijd affloot was de derde overwinning van het seizoen een feit. Al met al fijne overwinning voor Hulzense Boys. De ploeg was meerdere keren dichtbij en verdiende in sommige wedstrijden misschien wel wat meer. Afgelopen zaterdag was duidelijk een mindere wedstrijd en had De Esch misschien wel verdiend te winnen, maar nu viel het kwartje wel een keer de goede kant op voor de roodhemden.

Door deze overwinning draagt de ploeg de rode lantaarn weer over aan De Esch. De achterstand op de nacompetitieplek bedraagt nu vijf punten, in het voordeel van Deto. Hierbij dient aangetekend te worden dat de ploeg uit Vriezenveen een wedstrijd meer heeft gespeeld. Bij een gelijk aantal punten volgt er aan het einde van de rit een beslissingswedstrijd en telt het doelsaldo niet. Volgende week speelt Hulzense Boys een thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Meilink.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor