​Kleine nederlaag Hulzense Boys tegen Bennekom

Zaterdag 12 november stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Bennekom op het programma. Met Bennekom trof Hulzense Boys dé ploeg in vorm, want de Gelderlanders zijn bezig aan een sterke reeks en hebben de aansluiting met de top gevonden. Ook Hulzense Boys is bezig aan een serie die vertrouwen geeft. Dit is niet de enige overeenkomst tussen de ploegen, want de wedstrijd was ook een strijd de Jurgen’s. Bij de ploeg uit Hulsen staat Jurgen Kok aan het roer, bij Bennekom Jürgen Schefczyk.
De vele aanwezige sponsoren, die van een gezellige sponsorbijeenkomst genoten, zagen dat  Hulzense Boys al na vijf minuten een domper te verwerken kreeg. Aanvoerder Gregor van der Zande botste in zijn felle doorjagen op een tegenstander van Bennekom en had verzorging nodig. Het bleek dat zijn snijtand naar achteren stond. Zelf rechtzetten lukte niet, waardoor hij het veld moest verlaten en een bezoek aan de tandarts moest brengen. Daardoor kon hij zien dat het sportieve Bennekom over een goede ploeg beschikt. De ploeg kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd, maar gelukkig stond het aluminium een treffer in de weg. Hulzense Boys had ook een aardige mogelijkheid, maar een vrije trap op randje zestien werd matig ingeschoten en kon door de keeper simpel worden opgepakt. In de negentiende minuut kwam er een einde aan de brilstand die op het scorebord stond. Simpel balverlies op het middenveld bracht de bal uiteindelijk voor de voeten van Kevin Sissing die de 0-1 aantekende. Dit was ook de ruststand.

Na de rust, waar Gregor als toeschouwer met een rechtgezette tand weer aanwezig was, was de eerste kans voor Hulzense Boys. Menno Kamphuis had een goede voorzet op Maikel Velt, maar zijn kopbal kwam recht in de handen van de Bennenkomse doelman. Daarna waren er enkele kansen voor Bennekom. Zo werd een terugspeelbal verkeerd geraakt door doelman Roy van der Heiden, maar gelukkig kon hij zelf redding brengen en een doelpunt voorkomen. Even later had Roy nogmaals een goede redding op een schot vanaf de zijkant. Hulzense Boys, wat moeite had met de sterke verdediging van de tegenstander, was een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Een goede aanval met dito schot, van Maikel Velt, werd echter fraai gekeerd door de doelman Christiaan de Haan. Zo eindigde deze zeer sportieve wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Bennekom.

De ploeg uit Gelderland stijgt daarmee naar de tweede plaats op de ranglijst. Hulzense Boys blijft voorlaatste, maar deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 26 november in Kampen tegen KHC. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Meilink. Donderdag oefent Hulzense Boys om 20.00 uur op haar eigen sportpark Smidserve tegen ASC’62. Zaterdag heeft de ploeg geen wedstrijd, maar zal er een teamfeest in Hengelo zijn.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor