​Minieme nederlaag Hulzense Boys tegen koploper.

Zaterdag 4 maart stond voor Hulzense Boys de inhaalwedstrijd tegen WHC op het programma. WHC was ook de tegenstander in de eerste wedstrijd van Hulzense Boys in de eerste klasse. De wedstrijd in Wezep eindigde destijds in een 7-1 overwinning voor de ploeg uit Wezep.
Hulzense Boys was niet van plan zich dit keer weer naar de slachtbank te laten leiden. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de ploeg uit Hulsen. Een goede aanval bracht de bal voor de voeten van Jasper de Jong. Zijn voorzet was gevaarlijk en het daaropvolgende schot van Menno Kamphuis kon nog maar net door de doelman gekeerd worden. Vlak daarna een gevaarlijke aanval van de gasten. Een voorzet leverde veel dreiging op, maar Jorg Roetgerink kon de bal net voor de lijn wegwerken. Daarna golfde het spel op en neer zonder grote kansen. WHC had wat meer balbezit, maar Hulzense Boys voetbalde heel behoorlijk mee. Tien minuten voor rust viel de derde kans van de wedstrijd te noteren. Een voorzet werd goed ingekopt, maar doelman René Kamphuis redde fraai. Diezelfde René Kamphuis had iets later wederom een hele goede redding, door een volley katachtige uit de hoek te ranselen. Ondertussen was aanvoerder Gregor van der Zande gewisseld i.v.m. een knieblessure. Nog voor rust moest trainer Bert-Jan Heins voor de tweede maal wisselen toen ook Jorg Roetgerink met een blessure het veld moest verlaten. Waar gedacht werd dat beide ploegen met een 0-0 stand zouden rusten, viel er vlak voor rust toch nog een doelpunt te noteren. Een verre uittrap van de doelman van WHC werd door de verdediging van Hulzense Boys volledig verkeerd ingeschat, waardoor spits Van Marle de bal over doelman Kamphuis kon tikken, 0-1.

Na de rust een ongewijzigd Hulzense Boys. De eerste kans na rust was voor WHC, maar René Kamphuis had wederom een goede redding. Toch speelde Hulzense Boys in de fase hierna goed voetbal. Het verschil in punten was niet aan het spelbeeld af te zien. In de 66e minuut viel er een kans voor de thuisploeg te noteren. Een goede combinatie tussen Jasper de Jong en Hulusi Yilmaz leidde tot een schot van Jasper. De bal ging voor iedereen langs en net naast het doel van WHC. Een zeer jong Hulzense Boys, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, bleef goed voetballen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een goede actie van Devin Poorterman verschafte hem een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar de keeper van WHC kon redding brengen op zijn schot. Acht minuten voor tijd een grote kans voor WHC, maar Jonathan van Marle schoot van dichtbij over. Dit was teven het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor WHC met deze 0-1 overwinning de koppositie in de eerste klasse D overneemt van Berkum. Hulzense Boys heeft zich dapper verweerd tegen de koploper. Een team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar heeft laten zien zeer behoorlijk te kunnen voetballen.

Volgende week speelt Hulzense Boys wederom thuis. Tegenstander is Deto uit het Twentse Vriezenveen. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-2 overwinning voor Hulzense Boys. Vanzelfsprekend hoopt de ploeg ook volgende week de overwinning te pakken. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Oosting.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor