​Nederlaag Hulzense Boys in doelpuntenrijk duel

Het laatste duel voor de winterstop was voor Hulzense Boys de wedstrijd tegen Dos’37. Het was de tweede keer dat de roodhemden deze competitie naar Vriezenveen moesten voor een competitieduel. De eerste keer was succesvol, er werd namelijk met 1-2 gewonnen van DETO. De hoop was dus dat er opnieuw drie punten gepakt konden worden in het lintdorp.
Vanaf het beginsignaal liet de ploeg van trainer Jurgen Kok zien dat het zich wilde revancheren voor de zwakke wedstrijden tegen KHC en Vroomshoopse Boys. De ploeg speelde fel en de ruimtes werden ditmaal wel goed klein gehouden en de duels gewonnen. De eerste kans was dan ook voor Hulzense Boys. Een goede voorzet van Martijn Rohaan werd door Hulusi Yilmaz afgewerkt, maar helaas kon de doelman redding brengen. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Aanvaller Meier verscheen alleen voor doelman Roy van der Heiden, maar hij kon de bal onvoldoende richting en kracht meegeven, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Wat later werd een steekpass van Hulzense Boys afgefloten voor buitenspel. Het was echter Menno Kamphuis die buitenspel stond, maar er werd wel heel snel gefloten. Menno ging namelijk niet naar de bal en Hulusi Yilmaz, die niet buitenspel stond, ging daardoor alleen richting de doelman. Doordat er al gefloten was ging dit dus niet door. In de 22e minuut konden de meegereisde supporters alsnog juichen. Een voorzet van Martijn Rohaan werd op doel gevolleerd door Hulusi Yilmaz. De doelman kon in eerste instantie nog redding brengen, maar zijn redding bracht de bal voor de voeten van Menno Kamphuis, die simpel de 0-1 op het scorebord zette. Een op dat moment zeker geen onverdiende voorsprong. Lang kon Hulzense Boys echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later werd er bij een voorzet weifelend opgetreden, waardoor de bal in het doel verdween.  Althans, dat is wat men dacht, maar de bal lag achter het doel. In eerste instantie werd er ook geen gat in het net gevonden, waardoor er veel twijfel en onduidelijkheid was. Toen dit gat later alsnog ontdekt werd gaf de scheidsrechter, terecht, alsnog aan dat het een doelpunt was. Nog voor rust kwam Dos’37 ook nog op voorsprong. Een schot werd in eerste instantie gesmoord, maar kwam voor de voeten van Lennard Mulderij, die met een strak schot de stand op 2-1 zette.

Net als in de eerste helft was ook na de rust de eerste kans voor Hulzense Boys. Een goede combinatie tussen Hulusi Yilmaz en Peter Stiekema bracht laatstgenoemde in schietpositie. Zijn schot verdween echter naast het doel. Jammer, want Peter had zijn sterke spel kunnen bekronen met een doelpunt. Enkele minuten later was het echter alsnog raak. Een vrije bal van Maikel Velt werd door Gregor van der Zande fraai op de paal gekopt. In de rebound was het Hulusi Yilmaz die eenvoudig de gelijkmaker op het scorebord zette, 2-2. Daarna kreeg Dos’37 een kans. Een kopbal van Lennard Mulderij ging echter net over. Daarna opnieuw een aanval van de thuisploeg, waar de ingevallen Stef van der Velden ingespeeld werd. Hij draaide eenvoudig weg bij zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek de 3-2 binnen. Toen Tom Hegeman in de 83e minuut ook nog de 4-2 op het scorebord zette, door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal via de binnenkant van de paal binnen te punteren, leek het duel gespeeld. Hulzense Boys toonde echter veerkracht en legde zich niet neer bij een nederlaag. Een goede actie van Hulusi Yilmaz bracht de bal voor de voeten van Malke Gecer, die met een strakke schuiver de 4-3 op het scorebord zette. De boys uit Hulsen bleven vechten en voor Dos’37 was het billenknijpen. Bij een vrije bal claimde Malke Gecer dat hij binnen de lijnen van het strafschopgebied naar de grond werd getrokken, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd viel bijna de 4-4. Op tien meter van het doel schoot Malke Gecer hard richting doel. Supporters veerden al op, maar de doelman van Dos’37 kon nog net redding en zo een puntendeling voorkomen. Hierdoor bleef het 4-3 en vertrok Hulzense Boys ditmaal met lege handen uit Vriezenveen. 

De competitie ligt nu een tijd stil i.v.m. de winterstop. Hulzense Boys staat op de helft van het seizoen op de dertiende plaats. De achterstand op de nacompetitieplaats bedraagt een punt. Met de zelfde inzet en strijd die de ploeg tegen Dos’37 liet zien is er in de tweede competitiehelft zeker nog wat mogelijk. De eerste wedstrijd na de winterstop is op 28 januari om 14:30 thuis tegen WHC. Aanstaande donderdag speelt de ploeg nog een oefenwedstrijd. Op sportpark Smidserve speelt de ploeg om 20.00 uur thuis tegen OZC uit Ommen.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor