​Nieuw seizoen selectie Hulzense Boys 1 van start

Deze week start voor Hulzense Boys 1 het nieuwe voetbalseizoen. Na de promotie in het seizoen 2015-2016 speelde het team het afgelopen seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de eerste klasse. In deze zware klasse heeft Hulzense Boys zich helaas niet weten te handhaven. Daarom zal het aankomend seizoen weer uitkomen in de tweede klasse.
Aankomende dinsdag (13 juni) wordt er al een begin gemaakt aan het nieuwe seizoen. Dan is er de spreekwoordelijke aftrap met een kennismakingsavond voor de selectie en aansluitend de eerste training (start rond 20.30). Donderdag 22 juni staat de eerste oefenwedstrijd gepland in en tegen Hellendoorn om 20.00 uur. Het volledige voorbereidingsprogramma, dat in 2 blokken zal plaats vinden, is hier te vinden.

De selectie kent enkele mutaties ten opzichte van het vorige seizoen. Het vertrek en het stoppen van meerdere spelers is opgevangen door enkele nieuwe gezichten en meerdere jonge, talentvolle spelers die zijn doorgeschoven vanuit het 2e elftal. Ten opzichte van het afgelopen seizoen stoppen of vertrekken de volgende spelers:
– Menno Kamphuis (naar WHC)

– Hulusi Yilmaz (naar Luctor et Emergo)

– Sebastiaan Overkamp (naar vv Hellendoorn)

– Gregor van der Zande (stopt)

– Peter Stiekema (stopt/lager)

– Maikel Velt (lager)

Remco Velnaar en Wilmar Nieuwenhuis zijn gedurende het afgelopen seizoen al door aanhoudend blessureleed gestopt. Jeff Bovelander kampt nog met aanhoudend blessureleed en het is nog onduidelijk of en wanneer hij terug keert op het veld.

Nieuwe spelers bij de selectie
Naast de spelers die afscheid hebben genomen zijn er ook enkele nieuwe gezichten bij de eerste selectie. Enkele spelers zijn nieuw bij onze vereniging, anderen krijgen vanuit het tweede elftal de kans zich te bewijzen. Nieuw bij onze vereniging zijn:

– Patrick Loohuis
Patrick is een doelman die de overstap maakt van Deto naar onze club. Bij Deto en daarvoor Excelsior’31 heeft hij laten zien een betrouwbare doelman te zijn.  Patrick heeft zelf al meerdere keren tegen onze club gespeeld, eerst in de bekerwedstrijd met Excelsior en afgelopen seizoen met Deto.

– Danny Schoenmaker
Danny is een linksbenige voetballer die op meerdere posities, met name op het middenveld en in de verdediging, uit de voeten kan. Met zijn loopvermogen heeft hij de kwaliteiten om de gehele linkerflank te bestrijken. Danny komt over van Excelsior’31.

– Ties ten Barge
Ties is een technische begaafde voetballer die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. De rechtsbenige Ties komt over van SV Grol (daarvoor Excelsior 31), kwam in de jeugd o.a. uit voor de Graafschap, en is woonachtig in Neede.

– Marco ten Bolscher
Marco is een snelle linksbenige aanvaller, met een neusje voor de goal. Voorheen maakte hij zijn doelpunten voor Excelsior’31 en kwam hij  uit voor Go Ahead Eagles. Dit seizoen hoopt hij met zijn doelpunten belangrijk te kunnen zijn voor Hulzense Boys.

Vanuit het tweede elftal sluiten er vijf spelers aan bij de selectie. Dit zijn:
– Coen Tromp
Coen heeft vorig seizoen in het tweede laten zien een sterke verdediger te zijn. In zijn eerste seizoen bij de senioren heeft Coen een prima indruk achter gelaten, waardoor hij dit jaar de kans krijgt zich te bewijzen in de selectie.

– Sebastiaan te Wierik
Ook Sebastiaan heeft vorig seizoen een prima seizoen in het tweede gespeeld. Net als zijn tweelingbroer Tomas hoopt hij definitief de overstap naar het eerste te maken. Sebastiaan is een speler die op vele posities en in alle linies uit de voeten kan.

– Sander Kamphuis
Sander is de jongere broer van Menno. Vanaf de winterstop is hij een vaste waarde in het tweede. Aangezien hij het daar prima heeft gedaan maakt hij nu de stap naar het eerste. Sander komt bij voorkeur uit op het middenveld.

– Jordy Wolfkamp
Jordy heeft in het jaar dat de club promoveerde al deel uitgemaakt van het eerste selectie. Vorig jaar heeft hij besloten om in het tweede te spelen, maar dit jaar zal hij weer deel uit gaan maken van de eerste selectie. De technisch begaafde Jordy kan zowel op het middenveld als voorin spelen.

– Jorn Wilbrink
Jorn heeft vanuit de jeugd vorig seizoen de stap naar het tweede gemaakt. Daar was hij op de rechterflank met zijn snelheid een gevaarlijke aanvaller. Dit seizoen hoopt hij met zijn acties het de verdedigers in de tweede klasse lastig te maken.

Dit alles maakt dat de voorlopige selectie er volgend seizoen als volgt uitziet:
Roy van der Heijden (K), Rene Kamphuis (K), Patrick Loohuis (K) , Tomas te Wierik, Coen Tromp, Jorg Roetgerink, Devin Poorterman, Andre Enserink, Machiel van Keulen, Marcel van Gaal, Danny Schoenmaker, Thomas Schottert, Tim van der Zande, Jorn Hegeman, Jasper de Jong, Sebastiaan te Wierik, Sander Kamphuis, Jordy Wolfkamp, Ties ten Barge, Malke Gecer, Marco ten Bolscher, Renan Dankelman, Jorn Wilbrink en Martijn Rohaan.

Technische staf
Ook in de staf zijn er wijzigingen. Interim-hoofdtrainer Bert-Jan Heins en keeperstrainer Willy Vreeling zijn vertrokken en assistent-trainer Thomas van Uunen gaat verder als Hoofd Jeugdopleiding van onze vereniging.

Bram Freie zal de nieuwe hoofdtrainer zijn, met Erwin Vonderman als assistent-trainer. Arjan Schipper wordt de nieuwe keeperstrainer. Daarnaast zal Wilmar Nieuwenhuis in het kader van de TC2-opleiding stage lopen bij het 1e elftal.

De volledige staf:
Bram Freie (Hoofdtrainer), Erwin Vonderman (Assistent-trainer), Arjan Schipper (Keeperstrainer), Wilmar Nieuwenhuis (Stagiair TC2), Wim Nieuwenhuis (Leider), Hans Heerdink (Leider), Marcel Dalvoorde (Leider), Herman Beltman (Grensrechter), Jeroen Schrijver (Medische staf), Lars Hoekman (Medische staf), Paul Wilbrink (Hersteltrainer).

De nieuwe, sterk verjongde selectie en de nieuwe (technische) staf gaan er alles aan doen om er een mooi en succesvol seizoen van te maken in de 2e klasse. Wij wensen ze daarbij heel veel succes toe!
Technische Commissie

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor