​Onnodige en onverdiende nederlaag Hulzense Boys in Kampen

Onder een heerlijk lentezonnetje speelde Hulzense Boys zaterdag 25 maart de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen. De eerdere ontmoeting in Hulsen eindigde in een ruime overwinning voor de ploeg uit de Hanzestad. Door de vele blessuregevallen bij de doelmannen kon trainer Bert-Jan Heins geen reservedoelman meenemen. Normaal is er altijd een reservedoelman mee, maar de wet van Murphy is vooralsnog op Hulzense Boys van toepassing. Dit aangezien doelman René Kamphuis in de warmig-up geblesseerd af moest haken en Marcel van Gaal diens plek onder de lat in moest nemen. 

Hulzense Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en begon aardig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Menno Kamphuis na slordig balverlies van de thuisploeg. Menno werd echter gelijk onder druk gezet en kwam ten val, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal gespeeld werd. Go Ahead Kampen voetbalde daarna wel wat gemakkelijker, maar echt gevaarlijk werd dit niet. In de 23e minuut kwam een bal van Jasper de Jong voor de voeten van Menno Kamphuis. Deze gaf een slim balletje op Hulusi Yilmaz, die de bal met een dropkick fraai tegen de touwen schoot, 0-1. De eerste kans hierna was ook voor Hulzense Boys. Een goede bal van Martijn Rohaan viel achter de verdediging van de thuisploeg. Spits Menno Kamphuis kwam hierdoor vrij voor de doelman. Met de rug naar het doel dacht hij dat hij de keeper in de rug had en uit de draai wilde hij de bal over de doelman tikken. Die was echter al weer naar achteren gelopen, waardoor hij de bal simpel in zijn handen kreeg. Vlak daarna de eerste goede kans voor de ploeg uit Kampen. Een voorzet werd weggebokst door doelman Marcel van Gaal, waarna een aanvaller van de Kampenaren uit kon halen. Met een katachtige reflex wist Marcel de bal uit de hoek te ranselen, waardoor de voorsprong voor Hulzense Boys gehandhaafd bleef en de 0-1 tevens de ruststand was.

Na de rust was de eerste grote kans voor Hulzense Boys. Met een goede diepe bal stuurde Jorn Hegeman Menno Kamphuis weg. Zijn lage voorzet op Hulusi Yilmaz werd door Hulusi ingeschoten, maar de keeper kon redding brengen. Daarna een voorzet van de ploeg uit Kampen, waarbij een speler in de rug gelopen werd. De toegekende strafschop werd door aanvaller Zandbergen beheerst ingeschoten. Niet lang daarna kreeg de thuisclub een nieuwe kans, maar de bal werd hoog over geschoten. Daarna was het weer de beurt aan Hulzense Boys. Een diepe bal van Thomas te Wierik werd door Menno Kamphuis goed meegenomen. Menno was zijn direct tegenstander al voorbij, waarna hij door de verdediger werd aangetikt. Waar iedereen dacht aan een stafschop oordeelde de scheidsrechter anders en liet hij doorspelen. Daarna golfde het spel op en neer zonder hele grote kansen. Wel had Marcel van Gaal nog een goed antwoord op een voorzet die richting het doel ging. Wat wel noemenswaardig was, dat was een actie van Martijn Rohaan die met een dubbele pirouet vier man voorbij ging. Helaas stond Hulusi Yilmaz daarna buitenspel, waardoor de actie niet de bekroning kreeg die het verdiende. In de 83e minuut kwam Go Ahead gevaarlijk op de helft van de gasten. Een schot werd daarbij in eerste instantie nog gekeerd door Marcel van Gaal, maar in de rebound kon aanvaller Knul de bal alsnog binnenwerken, 2-1. Wie dacht dat Hulzense Boys geslagen was had het mis. Een goede aanval leverde een voorzet van Menno Kamphuis op, die door Peter Stiekema achter zijn standbeen in het doel werd gewerkt, 2-2. Helaas voor Hulzense Boys toonde ook Go Ahead Kampen veerkracht, want vanaf de aftrap werd de bal hoog het strafschopgebied ingebracht. Daar wilde Devin Poorterman de bal wegkoppen, maar een slim duwtje in zijn rug bracht hem uit balans, waardoor hij de bal tegen zijn hand kreeg. Het duwtje werd niet gezien, de handsbal helaas wel. Vriend en vijand waren het er over eens dat de aanvaller een overtreding maakte, de scheidsrechter oordeelde echter anders. De toegekende strafschop werd ook nu door aanvaller Zandbergen benut, 3-2. Dit betekende tevens de eindstand. Hulzense Boys verloor daardoor onnodig, want de ploeg heeft de grotere kansen gehad. Die werden echter niet benut en in de strafschopsituaties was de ploeg ook ongelukkig. Als de ploeg echter de lijn van de afgelopen weken doorzet is er nog van alles mogelijk.

Volgende week speelt Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen koploper Berkum. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Assink.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor