Van de voorzitter

Mijn vorige stukje eindigde met de opmerking dat ons oudste spelende lid werd thuisgebracht door ere-voorzitter Erik Bergboer. Mantelzorg in optima forma. Maar daarmee was het verhaal niet af volgens de mantelzorger. Ik citeer:

“In de berichtgeving werd met geen woord gerept over de helletocht die de ere-voorzitter des nachts bij ontij en klotenweer had te ondernemen ten einde wederom aan de Joncheerelaan te geraken.”

Sorry Erik, dit wist ik niet. Dit maakt jouw bijdrage aan het welzijn van Geert nog grootser.

Gisteren rustig dagje op Smidserve. Niet veel te doen. Wel om half drie een bekerwedstrijd van ons vijfde. Deze mannen trotseerden kou en wind en plaatsten zich na het nemen van strafschoppen voor de volgende ronde. Een prestatie van formaat.

Het twidde moet het opnemen tegen de tweede selectie van de Zwaluwen uit Wierden. En na de 2-4 overwinning introduceerde Jan Veneman in zijn euforie een nieuwe werkwoord. Benselen. Ik bensel, jij benselt, wij benselen. En de mannen die gebenseld hebben zijn de bunselaars. Een jaar of tien geleden was er in 1 keer ook een nieuw werkwoord: swaffelen. Het is mij niet bekend of dit ook uit de koker van Jan komt. En of bunselaars ook swaffelen??
Na de eerste periodetitel nu ook eens herbstmeister. Jeroen, Roland, Frits, Emiel en alle bunselaars, Hulde.

Met het eerste gingen we naar ZAC in Zwolle, een club met een rijke historie en bekend geworden door clubiconen als Bep Bakhuis en Jo van Marle, naar wie het sportpark ook is vernoemd. Opgericht in 1893 en daarmee 1 van de oudste voetbalclubs uit Nederland. Vroeger een omni-vereniging waar veel bekende sporten maar ook onbekende sporten werden beoefend. Want wie heeft er een beeld bij wielerpolo, zaalrijden en figuurrijden op de fiets.
Nou, bij dat laatste wel na afloop van de party vorige week maar dat geheel ter zijde.

Maar ook Hulzense Boys kent weliswaar niet zo’n lange maar ook een rijke historie. Dit moge blijken uit de voorgenomen huldiging van maar liefst 19 jubilarissen bij de nieuwjaarsreceptie op 4 januari aanstaande. Jubilea van 25, 40, 50, 60 en 70 jaar. Totaal 690 jaren lidmaatschap. Iedereen van harte uitgenodigd. Aanvang 15.00 uur.

Leuke club waar we hartelijk werden ontvangen door het bestuur en we veel informatie hebben uitgewisseld. Bij Zac kennen ze bijvoorbeeld een verplichte deelname aan het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Hoe organiseren ze dat en wat zijn de sancties bijvoorbeeld wanneer je verzuimt. Ze hanteren niet het begrip boete maar de leden die niet deelnemen brengen jaarlijks zo’n 8000 euro in het laatje. Dit zal Martijn en Chris als muziek in de oren klinken.
Een agendapunt voor de volgende ledenvergadering!!?? Wie weet.

Onder winterse omstandigheden en na een bizar wedstrijdverloop werd het uiteindelijk 3-3. En daarmee, ondanks veel puntenverlies de laatste weken, een zeer verdienstelijke tweede plek op de ranglijst van de 2e klasse H. Kunnen we (als het goed gaat praten we altijd in de we-vorm haha) trots op zijn.

Fijn weekend allemaal en tot mijn volgende en laatste bijdrage in 2019.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor