Ab Hilberink – In Memoriam

Op 15 juni is Ab Hilberink overleden. Ab was meer dan 60 jaar lang een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging. Hij werd lid op 1 augustus 1959. Op 10-jarige leeftijd. Destijds wonend aan de Saamsweg. Hij doorliep diverse jeugdteams en maakte rond 1966 zijn debuut in het eerste elftal.

Hij was een echte linkspoot en begon dan ook als linksbuiten. Later kreeg hij een positie als voorstopper, zoals dat toen genoemd werd. Een echte rots in de branding. Geen kapsones.

Na zijn huwelijk met Marianne gingen ze in Wierden wonen, maar hij bleef Hulzense Boys trouw. Zodoende was hij ook onderdeel van het legendarische kampioensteam in het seizoen 1976/1977. En tot op zeer respectabele leeftijd trapte Ab op de woensdagavonden een balletje op Smidserve. Partijtje uiteraard maar eerst een degelijke warming up. En als je als relatieve snotneus tegenover Ab stond had je geen makkelijke avond want Ab was fit, kon voetballen en speelde om te winnen.

Buiten het voetbal om heeft hij ook ruimschoots zijn sporen verdiend bij onze club. In de periodes 1973 t/m 1975 en 1985 t/m 1995 maakte hij deel uit van het bestuur. Daarin hield hij zich voornamelijk bezig met bouwkundige zaken. Als calculator en later projectleider bij bouwbedrijf Stegeman (jarenlang onze hoofdsponsor) had hij natuurlijk veel verstand van zaken.

De laatste jaren maakte hij als deskundig en inspirerend voorzitter deel uit van de bouwcommissie. Voor ons als bestuur betekende dat; hoef je niet meer naar om te kijken, komt goed. Kenmerk: zelf de handen uit de mouw steken maar ook anderen betrokken houden bij de klussen die gepland stonden. De laatste periode gaf hij af en toe aan, met moeite, niet meer alle zaken op te kunnen pakken en uiteindelijk moest hij zijn werk in de bouwcommissie laten rusten. Zijn gezondheid nam af.

Toch was hij nog regelmatig op de club. Samen met zijn oude kameraden bij het eerste kijken. En natuurlijk kwam hij regelmatig kijken naar de prestaties van zijn kleinkinderen.

Hij was altijd eerlijk over hoe hij zich voelde maar ook optimistisch en strijdlustig. In januari werd Ab door voorzitter Jan Bouwhuis en erevoorzitter Erik Bergboer thuis gehuldigd met zijn 60-jarig lidmaatschap.

We zullen ons Ab blijvend herinneren als een vriendelijke, rustige en betrokken man waar je op kon rekenen. Altijd bereid om de club te ondersteunen. Ab werd op zaterdag 20 juni in besloten kring begraven. We gaan hem missen.

 

We wensen Marianne, kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

 

Bestuur v.v. Hulzense Boys

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor