Belangrijke driepunter voor Hulzense Boys

Vandaag stond de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Kloosterhaar op het programma. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om niet helemaal in de onderste regionen verzeild te raken.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Kloosterhaar Hulzense Boys het spel wilde laten maken en trok zich massaal terug op eigen helft. Rustig combinerend en opbouwend van achteruit probeerde Hulzense Boys een gaatje in de defensie van Kloosterhaar te vinden. De diepgaande middenvelders zorgden voor veel onrust in de verdediging en enkele kleine kansjes kwamen op het notitieblok. Tweemaal een vrije schietkans vanaf 16 meter, maar de bal ging beide keren net langs de verkeerde kant van de paal. In de 15e minuut dan toch de voorsprong voor Hulzense Boys. Een diepe bal op Gregor v.d. Zande. Gregor draaide goed weg van zijn tegenstander maar op het moment dat hij wilde uithalen, werd hij onderuit gehaald door de verdediger. Strafschop besliste scheidsrechter Beldman. De strafschop werd door Gregor feilloos ingeschoten. De vroege voorsprong was er, maar werkte schijnbaar weer verlammend op het voetbal van Hulzense Boys. Te ver van de man staan, te slap verdedigen, een doelpunt van Kloosterhaar leek er aan te komen. De gebeurde ook in de 30e minuut. Het middenveld vergat dat men ook mee mag verdedigen rond de 16 meter, de speler van Kloosterhaar kon de bal vrij aannemen en inschieten. Redding van doelman Roy v.d. Heiden, maar hij liet de bal los waarna de spits van Kloosterhaar het karwei gemakkelijk kon klaren. De rest van de spelers van Hulzense Boys stond er bij en keek er naar. Gevolg was dat Kloosterhaar zich weer massaal terug trok en Hulzense Boys veelvuldig balbezit had, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet en de ruststand was 1-1.

Het zelfde laken en pak in de tweede helft. Een terug zakkend Kloosterhaar en de mannen uit Hulsen in balbezit en op de aanval. Dit leverde in de 55e minuut de verdiende 1-2 op. Jorg Roetgerink was mee naar voren geslopen, zijn voorzet belandde op het hoofd van Gregor v.d. Zande die zijn tweede van de middag liet noteren. Dit was het sein voor Kloosterhaar om weer alles naar voren te gooien. Tien minuten later kreeg men het lid op de neus. Een bal van de linkerkant kwam bij de volledig vrijstaande Gregor v.d. Zande die uit de draai zijn derde doelpunt aantekende. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Niet dus. Het leek wel verlammend te werken op de spelers van Hulzen. Kloosterhaar gooide alles vol op de aanval en had in de 80e minuut succes. Bij een aanval van Hulzense Boys stonden weer te veel spelers voor de bal en de counter van Kloosterhaar leverde de aansluittreffer op. Hierop volgde nog een hectische slotfase. Scheidsrechter Beldman trok 10 minuten blessuretijd bij en Kloosterhaar wilde de gelijkmaker forceren. Ze hadden echter niet gerekend op de uitstekende doelman Roy v.d. Heide die zijn team op de been hield. Eerst op een schot van 8 meter bracht hij redding met de voeten en 2 minuten voor het eindsignaal was er een voorzet vanaf de rechterflank. Volledig vrij kon een speler vanaf de vijf meterlijn inkoppen en iedereen langs de lijn zag de bal al in de touwen liggen. Echter niet Roy. Met een katachtige redding haalde hij de bal uit de rechterbenedenhoek en nam zo voor Hulzense Boys de 3 punten mee naar Hulsen.