Beloften Hulzense Boys beginnen Beltona Competitie met nederlaag

Na de succesvolle campagne van afgelopen seizoen zijn de Beloften van Hulzense Boys ook dit jaar vertegenwoordigd in de Beltona Beloften Competitie. De competitieopzet is iets veranderd; voor de winterstop worden alle (4) poulewedstrijden afgewerkt. De eerste twee teams kwalificeren zich voor de knock-outfase na de winterstop. Waarbij je verzekerd bent van 2 wedstrijden (uit en thuis). De winnaars hiervan kwalificeren zich voor de Finale dag bij Sparta Enschede.

Afgelopen woensdag 2 oktober stond de eerste poulewedstrijd voor ons Beloften Team op het programma: MVV’29 – Hulzense Boys. Een vernieuwd Hulzense Boys met debutanten Mart Nieuwenhuis, Sander Blok, Jordin Konijnenbelt, David Lawant en Bas van der Vegt. De eerste helft deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Het was echter MVV’29 dat het spel meer naar zich toe trok in het laatste kwartier van de eerste helft. Met vlot combinatiespel drongen ze de mannen uit Hulsen terug op eigen helft. Echt gevaarlijk werd het niet. Hulzense Boys stelde hier te weinig tegenover. Smet op de eerste helft was het uitvallen van Jordin Konijnbelt (lichte hersenschudding).

De tweede helft begon weinig overtuigend. Na een lange bal van net achter de middellijn kwam de bal in de kluts terecht welke door Hulzense Boys niet kon worden weggewerkt waardoor een speler van MVV’29 het laatste zetje kon geven: 1-0. Waar je eigenlijk mag verwachten dat dit de bekende wake up call zou zijn voor Hulzense Boys lag de bal korte tijd later wederom in het net;2-0. Opnieuw werd Hulzense Boys gedwongen te wisselen vanwege een enkelblessure van Tigo Wilbrink. Twee ongelukkige momenten voor Hulzense Boys , maar de tussenstand was zeker niet onverdiend te noemen. MVV’29 voetbalde beter, was feller en in staat om een overwicht te creëren. Dit kwam tot uiting in de 63e minuut in de mooiste goal van de wedstrijd. MVV’29 kwam via een snelle aanval uit bij hun balvaste spits. Een aanval uit het boekje leverde de 3-0 op. Zuur voor Hulzense Boys dat vlak voor dit doelpunt met vier spitsen is gaan spelen. Het leverde meer power en vechtlust op waardoor het gewenste effect snel kwam. Er werden duels gewonnen veel kansen gecreëerd. De eerste kans was gelijk raak. Casper van der Veen nam vanaf een meter of 20 het doel onder vuur. De keeper kon de bal onvoldoende keren waardoor Fabian te Kolsté zijn scherpte voor het doel kon tonen en de bal koeltjes kon afwerken, 3-1. Hoewel Hulzense Boys daarna volop in de aanval bleef, verzuimde het de kansen af te maken. De eindstand bleef 3-1.

Op dinsdag 15 oktober spelen de beloften van Hulzense Boys de volgende poulewedstrijd thuis tegen Quick’20. Quick’20 won haar eerste poulewedstrijd met 9-0 van DETO Twenterand. De wedstrijd op Sportpark Smidserve start om 20.00 uur.