Beschrijving “Onder 11 Competitie”

Doelstelling “Onder 11 Competitie”.

De praktijk leert ons dat eerstejaars D-spelers het vaak moeilijk hebben in hun eerste maanden op het grote veld. Niet alleen de buitenspelregel is nieuw voor hen, maar vooral de taken van verschillende posities op het veld kan voor verwarring zorgen bij de speler/speelster.

De “Onder 11 Competitie” is er voor om tweedejaars E-jeugd te ondersteunen en te begeleiden in de overstap van het spelen op een klein veld naar het spelen op een groot veld met als middel de extra leermomenten die de spelers/speelsters opdoen tijdens de wedstrijden.

De wedstrijden in de “Onder 11 Competitie” staan centraal om de kennis en vaardigheden, die nodig zijn op het grote veld, over te brengen op de spelers/speelsters.

Van belang is dat de begeleiding daarvoor voldoende tijd en momenten krijgt om de spelers leermomenten aan te reiken. De wedstrijden worden hiervoor verdeeld in drie blokken van 20 minuten. Hierdoor heeft de coach tijdens de wedstrijd een extra contactmoment met de spelers/speelsters.
Om als coach zoveel mogelijk bezig te zijn met het leerproces wordt gevraagd om alleen spelers te wisselen tijdens de onderbrekingen na elke 20 minuten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee keepers kan hiervoor wel een wissel plaatsvinden halverwege de wedstrijd.

Speelschema:
Maandag 10 maart: SVVN – Hulzense Boys 18.30 uur
Dinsdag 1 april: Hulzense Boys – De Zweef 18.30 uur
Dinsdag 15 april: Hulzense Boys – vv Hellendoorn 18.30 uur

Kwartfinales: In de week van maandag 5 mei 2014.
Halve finales: In de week van maandag 19 mei 2014.
Finale: In de week van maandag 2 juni 2014.

Namens TC jeugd

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor