Circuittraining Hulzense Boys JO9 en JO8 lichting

Met ingang van het seizoen 2020-2021 start v.v. Hulzense Boys met circuittrainingen voor de JO9 en JO8 lichting.

Het doel van deze trainingen is om alle spelers in deze lichting dezelfde training aan te bieden, structuur in de trainingen te brengen, de spelers veel balcontacten te laten hebben, waardoor het niveau en plezier op trainingen, maar ook in wedstrijden, omhoog zal gaan.

Afgelopen seizoen is Hulzense Boys een samenwerking aangegaan met VTON. Wij gaan komend seizoen daarom nu de trainingsapp van VTON gebruiken. Zij ondersteunen ons daarmee met het maken van trainingen voor de jeugdtrainers. In deze trainingsapp komen alle facetten terug die een speler in de leeftijd van 7 tot 8 jaar moet leren.

Hoe gaat dit er nu in de praktijk uitzien?

De jongens onder 8 en onder 9 gaan gezamenlijk trainen maar worden wel onderverdeeld in niveau, gebaseerd op de teamindeling voor aankomend seizoen. Deze vier teams gaan trainen op een half veld waarbij gestart wordt met drie of vier oefeningen. De jongens worden onderverdeeld in drie of vier groepjes en werken één voor één de oefening af waar een vaste trainer op staat die de oefening voordoet en begeleidt. Een oefening zal ongeveer tussen de 8 en 10 minuten duren waarna de groep doorloopt naar de volgende oefening. Wanneer iedere groep alle oefeningen heeft afgewerkt volgt er een afsluitende partij van ongeveer 10 á 15 minuten.

Tijdens een training zijn er in ieder geval 3 of 4 jeugdtrainers en 1 hoofdtrainer aanwezig. De jeugdtrainers om de oefeningen te begeleiden, de hoofdtrainer om de jeugdtrainers te begeleiden, maar ook om aanwijzingen te geven aan trainer en speler waar nodig.

De circuittraining wordt in de maand augustus opgestart door Wout-Jan Hogenkamp, hij zal hierbij geholpen worden door de jeugdtrainers die ook genoemd zijn in de teamindeling. De vacature voor hoofdtrainer is nog vacant, dus mocht ik bij het lezen interesse hierin hebben kunt u contact opnemen met Wout-Jan Hogenkamp, zie onderstaand telefoonnummer.

Mochten er ouders zijn met vragen hierover dan kunnen zij contact opnemen met Wout-Jan Hogenkamp, onder telefoonnummer: 06-18224743

Met sportieve groet,

Technische Commissie

Hulzense Boys

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren