Corona maatregelen

Beste Hulzenaren,

Zoals jullie allemaal mee hebben gekregen heeft de regering deze week nieuwe maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Vandaag heeft de KNVB hier concrete richtlijnen voor aangedragen. Wat houdt dit voor Hulzense Boys in?

Geen publiek op Smidserve
Vanwege de zorgwekkende landelijke besmettingscijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen gedurende in ieder geval de komende 3 weken. Bij trainingen en wedstrijden is daarom geen publiek toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun kind willen komen kijken of ouders die hun kind naar de sportaccommodatie brengen. Zij worden als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Alleen personen die een rol hebben bij de organisatie van wedstrijden en trainingen zijn welkom. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, wedstrijdsecretariaat, bestuursleden en/of (in geval van uitwedstrijden) chauffeurs van jeugdspelers. Gebleseerde spelers nemen geen deel aan de westrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie.

Uitwedstrijden
Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m O19) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Het aantal rijdende ouders moet wel binnen het redelijke blijven. Het is dus niet de bedoeling dat elke speler door een ouder als chauffeur wordt begeleid.

Hierbij wel het dringende advies en verzoek om een mondkapje te dragen bij uitwedstrijden waarbij personen uit verschillende huishoudens van 13 jaar en ouder in één auto reizen.

Gebruik kleedkamers
Gebruik van de kleedkamers blijft in principe toegestaan. Wel het dringende verzoek aan eenieder van 18 jaar en ouder om je strikt te houden aan de maximale aantallen die op de kleedkamerdeur zijn aangegeven. Beperk daarnaast zoveel mogelijk de tijd die wordt doorgebracht in de kleedkamers en zorg dat deze schoon en netjes worden achtergelaten. Gebruik van de kleedkamers is op basis van vrijwilligheid en op eigen risico. Het is op dit moment dus niet mogelijk dat ouders hun kind in de kleedkamer helpen met douchen of omkleden. Mocht uw kind dit nog niet zelfstandig kunnen, dan vragen we om dit na afloop van de wedstrijd of training thuis te doen.

Kantine gesloten
De kantine is in ieder geval de komende 3 weken gesloten. Er zal dus geen ranja na afloop van de training of wedstrijd zijn en in de rust van de wedstrijden is geen thee te verkrijgen.

Groepsgrootte
Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van zijn of haar training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop, omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Tot slot
De al langer bekende richtlijnen blijven uiteraard van kracht:

Voor alles geldt, gebruik je gezond verstand en houd je aan de algemeen geldende veiligheids- en hygiëneregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan, zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; dit geldt voor iedereen.
  • Ben je 18 jaar of ouder? Houd je aan de 1,5 meter afstandregels (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie
  • Schud geen handen

Zie ook:

 

Het is helaas een stap terug, maar wel noodzakelijk en we rekenen dan ook op een ieders medewerking bij de uitvoering van deze door de overheid opgelegde maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur v.v. Hulzense Boys

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren