Eerste competitienederlaag voor Hulzense Boys

Zaterdag 20 november stond er een topper in de tweede klasse H op het programma. Titelfavoriet en nummer 1 Quick’20 kwam naar Hulsen voor de wedstrijd tegen nummer twee Hulzense Boys. De voorsprong op de ranglijst bedroeg vooraf vier punten in het voordeel van de ploeg uit Oldenzaal.

In de beginfase van de wedstrijd was duidelijk dat Hulzense Boys haar gebruikelijke tactiek hanteerde. Er werd uitgegaan van eigen kracht en men was geenszins van plan zich aan te passen aan de tegenstander. Hierdoor golfde het spel op en neer. De eerste mogelijkheid was voor de ploeg uit Oldenzaal, toen een aanvaller vanaf de achterlijn besloot te schieten, maar de bal recht op doelman Loohuis schoot. Ook Hulzense Boys zocht de aanval, was enkele keren dreigend, maar grote kansen waren er niet. Na een minuut of twintig werd bal door Quick’20 opgepikt en door de as van het veld werd een aanval opgezet. In een uiterste poging de bal te spelen werd een aanvaller van de gasten aangetikt door een verdediger, waardoor scheidsrechter Steen terecht naar de stip wees. Dit buitenkansje werd perfect ingeschoten door verdediger Snelders, 0-1. Hulzense Boys leek niet aangeslagen, want de ploeg ging ook op zoek naar een doelpunt. Lars Bove werd gevaarlijk, maar hij werd net buiten het strafschopgebied aangetikt. De toegekende vrije trap leverde niet op. Niet veel later was Thomas Nijkamp dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet, na een pass van Sander Kamphuis, had de doelman al gepasseerd. Het was echter verdediger Snelders die de bal net voor de lijn weg kon werken. Ook Quick’20 kreeg nog twee mogelijkheden, maar tweemaal redde doelman Loohuis bekwaam. Toch viel voor rust nog de 0-2. Een moment waar later nog over nagepraat zou worden. Een onderschepte bal gleed door achter de verdediging. Verdediger Tim van der Zande draaide zich om, waarbij hij duidelijk in de rug geduwd werd en daardoor ten val kwam. De scheidsrechter vond de duw echter te ligt, liet doorspelen en Jesse Kip kon alleen op doelman Loohuis af. Hij ronde bekwaam af, 0-2. Ondanks protesten werd het doelpunt wel goedgekeurd.

Na de rust ging Hulzense Boys op zoek naar de aansluitingstreffer. Quick’20 werd onder druk gezet en veel duels werden gewonnen. Hierdoor werd er meer op de helft van de gasten gespeeld en had Hulzense Boys ook meer balbezit. Helaas leverde het grotere spelaandeel echter niet veel echte kansen op. Wel was er een kopkans voor Devin Poorterman uit een goede corner van Jordy Wolfkamp, maar de bal verdween net over het doel. Hetzelfde gold voor de kopbal van Jorg Roetgerink uit een corner van Casper van der Veen. Quick’20 was ook nog een keer dreigend, maar een schot ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd dacht Hulzense Boys de aansluitingstreffer te maken, deze verdiende de ploeg ook. Uit een goede voorzet, van Jordy Wolfkamp of Lars Bove, was het Emiel Velnaar die de bal in het doel gleed. Voor de scheidsrechter, die prima floot, was niet duidelijk te zien of de bal in het doel zat en eerlijk gezegd was dit ook lastig te zien. Bij Hulzense Boys en later ook enkele spelers uit Oldenzaal dacht men dat de bal wel de lijn gepasseerd was. Toch viel er even later alsnog een doelpunt te noteren. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Quick’20 er nog een keer snel uit en was het Jip Kemna die, in de counter, doelman Loohuis omspeelde en de bal tegen het net schoof, 0-3. Dit was tevens de eindstand.

Door deze nederlaag komt er een einde aan de reeks van 10 ongeslagen wedstrijden in officiële duels. Al met al was het een terechte overwinning voor Quick’20. De ploeg voetbalde makkelijker en liet zien over veel technisch vermogen te beschikken. De 0-3 eindstand is echter wat geflatteerd, want Hulzense Boys had zeker in de tweede helft meer balbezit en veel spelaandeel. Na de wedstrijd gaf de staf van de koploper ook aan dat Hulzense Boys een resultaat had kunnen halen. Helaas gebeurde dat niet, daarvoor werden er net wat te weinig kansen gecreëerd. Het vertoonde spel biedt echter voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Te beginnen volgende week, als er een lastige uitwedstrijd tegen WVF op het programma staat. De ploeg uit Zwolle presteerde de afgelopen jaren goed en ook nu geven veel tegenstanders in de wedstrijdverslagen aan dat WVF beter was. De ploeg bivakkeert in de onderste regionen van de tweede klasse H, waar ploegen dicht op elkaar staan, maar hoort zeker een stuk hoger te staan. De taak aan Hulzense Boys om de ploeg daar toch nog een weekje langer te houden en hopelijk de punten mee te nemen naar Hulsen. De wedstrijd op Sportpark De Weide Steen in Zwolle begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Pouls.