Eerste overwinning Hulzense Boys een feit

Zaterdag 28 oktober kwam het Zwolse WVF naar Hulsen toe om het daar op te nemen tegen Hulzense Boys. Voor Hulzense Boys de kans om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. WVF had dit al driemaal gedaan en speelde voor een plek in de top drie van de ranglijst.
In de eerste minuten van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst niet te zien. Hulzense Boys nam het initiatief en al combinerend werd de aanval gezocht. Toch was WVF als eerste gevaarlijk. Een vrije bal werd door doelman Loohuis gekeerd en in de rebound over geschoten. Aan de zijde van Hulzense Boys was de eerste kans voor Machiel van Keulen. Een voorzet van Sander Kamphuis werd door hem met een snoekduik gekopt, maar de bal verdween over het doel. Vlak daarna was Machiel van Keulen opnieuw gevaarlijk, maar een voorzet kon hij net niet binnenwerken. Ook WVF kreeg wat later een mogelijkheid. Uit een verre ingooi kwam de bal in de kluts voor de voeten van een Zwolse aanvaller, maar deze schoot de bal net naast het doel. In de laatste paar minuten van de eerste helft was het de thuisploeg die op voorsprong leek te komen. Een goede bal van Van Keulen op Marco ten Bolscher werd door laatstgenoemde goed ingeschoten, maar de paal zorgde ervoor dat er gerust werd met een brilstand.
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Hulzense Boys voor het eerst gevaarlijk werd. Een goede voorzet van Danny Schoenmaker werd door Machiel van Keulen op de rand van het strafschopgebied heerlijk ingekopt. Al hangend knikte hij de bal krachtig richting het doel. De doelman van WVF wist in eerste instantie zijn hand nog tegen de bal te zetten, maar een doelpunt voorkwam hij er niet mee, 1-0. Daarna golfde het spel op en neer, waarbij er weinig grote kansen te noteren vielen. Maar dan, op de middenlijn is er een duel waarbij WVF een vrije trap krijgt. De bal rolt nog, maar Kristiaan Bril probeert de bal over doelman Patrick Loohuis te krijgen. Dit lukt hem ook en het ronde speeltuig verdwijnt prachtig in de bovenhoek. Bij Hulzense Boys zijn er protesten, aangezien de bal bij lange na niet stil lag. De scheidsrechter is echter onverbiddelijk, 1-1. Daarna is een wedstrijd te zien met twee hardwerkende ploegen en degene die scoort zal er waarschijnlijk met de overwinning vandoor gaan. De wedstrijd nadert het einde als Marco ten Bolscher op de rand van het strafschopgebied neergelegd wordt. Jorn Hegeman is de aangewezen man voor dit klusje en met een harde droge knal schiet hij de bal in het zijnet, 2-1. Niet veel later is Marco ten Bolscher ook nog dicht bij de 3-1 als hij zichzelf met een fraaie actie vrijspeelt. Zijn solo kon hij echter niet bekronen met een doelpunt, doordat de doelman van WVF goed redding kon brengen. In de laatste minuten probeert WVF het nog wel, de doelman is bij een vrije bal zelfs nog in het strafschopgebied te vinden, maar scoren doet de ploeg niet meer. Zo eindigt deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Hulzense Boys.
Al met al een heerlijke overwinning voor Hulzense Boys, die in de kantine goed gevierd werd. De ploeg staat op 4 punten en heeft weer aansluiting richting de middenmoot. Volgende week gaat het op bezoek bij Voorwaarts Westerhaar waar het, net als vandaag met Herben Visscher van WVF, opnieuw een oud-trainer tegenkomt. Dick Beverdam is de trainer van de oranjehemden en is in het verleden ook tweemaal trainer geweest bij Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark Twistveen begint om 14:30

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor