De eerste punten zijn binnen

7 september 2013

Zwolse Boys – Hulzense Boys 0-1

Hulzense Boys heeft in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys de eerste 3 punten van het seizoen 2013-2014 binnen gehaald.  De overwinning was zeer terecht maar viel in doelpunten tegen.

Hulzense Boys begon zoals afgesproken zeer geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Zwolsche Boys. Ze wisten  niet wat ze van de tegenstander moest verwachten en besloot hun eigen spel te spelen. Aanvallend, druk zettend en de tegenstander de fouten laten maken. Dit lukte zeer goed. Reeds na 3 minuten een cornerbal van Wilmar nieuwenhuis en Jorg Roetgerink had de bal voor het intikken. Jorg schrok zo, dat hij de bal naast tikte. Hulzen bleef het spel dicteren en het hele spel speelde zich af op de helft van Zwolsche Boys. Na 15 minuten een aanval over links, een voorzet van Wilmar Nieuwenhuis en Marco Aaltink had de bal voor het inschieten. Marco besloot de bal eerste te kappen en daarna met links in te schieten, waarop de keeper met  de voeten redding kon brengen. Het wachten was gewoon op een doelpunt voor Hulzen. Echter een counter van Zwolsche Boys bracht  de nummer 10 in een vrije schietkans, het schot hing gelukkig naast.

Na 20 minuten toch de bevrijdende eerste treffer. Een zeer goede onderschepping van Jeff Bovelander en een dito pass van hem op Wilmar Nieuwenhuis bracht Wilmar in de vrije ruimte. Wilmar legde de bal goed terug op Gregor v.d Zande die de bal vanaf 16 meter beheerst via een tegenstander in het doel schoot 0-1.

Hulzen ging door met goed voetbal, openingen werden gezocht en gevonden echter de afwerking liet het afweten. Een vrije trap vanaf 18 meter werd door Marcel van Gaal via de muur op de paal geschoten,  schietkansen van Tim v.d. zande, Peter Stiekema en Kevin Bokdam troffen geen doel, rust 0-1.

De tweede helft probeerde Zwolsche Boys meer druk te zetten , maar veel gevaar leverde dat niet op. De kansen bleven komen voor Hulzen. Wilmar vrij voor de keeper, Gregor die een lob probeer bij een keeper van 2 meter, Kevin Bokdam die een vrije schietkans via de keeper op de lat zag belanden, het wilde niet lukken. De angst was dat als het doelpunt niet hier valt, dan valt die aan de andere kant. Zwolsche Boys bleek echter niet bij machte om maar een kansje te creëren. Hulzen bleef het gevaarlijkst, maar in de afwerking zat het niet mee. Uiteindelijk blies de goed leidende scheidsrechter Olde Klieverink voor het einde en kon Hulzense Boys met de eerste drie punten in de tas terug keren naar sportpark Smidserve.

Op naar volgende week, de derby tegen Den Ham.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor