Effectief Hulzense Boys breekt traditie

Hulzense Boys was zaterdagmiddag effectiever en won thuis op Smidserve met 4-2 van Dieren, dat niet onaardig voetbalde. Het brak daarmee meteen een oude traditie, want er werd nog nooit eerder van Dieren gewonnen.
Hulzense Boys begon voorzichtig aan de wedstrijd. Met in het achterhoofd de gedachte let op de sterke voorhoede van de vv Dieren, werd besloten iets meer in te zakken en Dieren het spel te laten maken. Dit lukte ook, zonder dat er kansen werden weggegeven. Hulzen bleef rustig voetballen, maar kwam er waar het kon snel en gevaarlijk uit. Dit leverde in de eerste 10 minuten geen gevaar op voor beide doelen.
In de 19e minuut kwam een afgeslagen bal bij Menno Kamphuis die was uitgeweken naar de rechterzijde. Menno wilde vanaf de middellijn direct een crossbal geven op Peter Stiekema. Gedragen door de wind vloog de hoge bal echter richting het strafschopgebied van Dieren. De doelman van Dieren verkeek zich helemaal op deze bal en na een rare stuiter (een polletje is er niet op het kunstgras anders had het daar aan gelegen) vloog de bal precies in de bovenhoek 1-0. In de 26e minuut weer een counter uit het boekje. Na een onderschepping door Henri Enserink kwam de bal door een steekpass bij Menno Kamphuis die allen op de doelman af ging en deze met een bekeken schuiver kansloos maakte 2-0. Dieren wist niet wat er gebeurde. Men speelde zeker niet slecht, waren veelvuldig in de aanval maar het stond wel met 2-0 achter en daar bleef het niet bij voor de rust. In de 38e minuut een vrije trap aan de linkerzijde voor de dug out voor Hulzense Boys. De bal werd door Tim v.d. Zande strak voorgegeven. De bal vloog door de wind over alles en iedereen heen, maar werd wel door Jeff Bovelander zeer goed op waarde ingeschat. Jeff liep diep, nam de bal in een keer op de pantoffel en het net bolde weer achter de doelman van Dieren 3-0. Met deze stand werd de rust gehaald.

In de rust werd Hulzense Boys nog gewaarschuwd door trainer Dick Beverdam. Vorig jaar tegen Enter Vooruit was het ook 3-0 bij rust en werd de eindstand 3-3. Dat mag niet weer gebeuren. Laat je niet gek maken, ook niet bij een snel tegendoelpunt. Blijf voetballen en blijf er in geloven.
En ja hoor, na 1 minuut in de 2e helft lag de bal al achter doelman Lars Oude Luttikhuis. Een voorzet van de rechterkant werd door spits Hiele van Valburg netjes ingekopt. Dieren begon er weer in te geloven en Hulzense Boys ging nog verder achteruit voetballen. In de 70 minuut viel dan ook de op dat moment terechte 3-2. Een diepe bal waarbij Jeffrey Lowik dacht de bal wel over de achterlijn te kunnen laten lopen en Lars Oude Luttikhuis was het hier ook mee eens. Alleen Hiele van Valburg wilde dit niet en met een bekeken tikje ging de bal niet naast maar in het doel 3-2. Zou het dan weer mis gaan. Maar nee, Hulzense Boys herpakte zich, ging weer voetballen en bleef geloven in een goede uitslag. Kansen werden gemist door Menno Kamphuis en Gregor v.d. Zande. Maar 5 minuten voor tijd kreeg Gregor v.d. Zande de bal links nabij de achterlijn. Achteloos werd een verdediger het Doktersbos ingestuurd en de bekeken voorzet kwam op het hoofd van de vrijstaande Marco Aaltink, die tegendraads netjes inkopte. 4-2, wedstrijd gelopen. Na een drietal minuten blessuretijd vond scheidsrechter van Koolwijk het welletjes en hij floot voor het einde. Drie punten in de tas en weer aansluiting bij de top 6.

Nu even genieten van een weekje rust en dan weer op naar de uitwedstrijd tegen OZC Ommen op zaterdag 15 februari 2014.