Nieuw voetbalseizoen blessurevrij!!

BLESSUREVRIJ!!

Per jaar komen er in Nederland 3.7 miljoen sportblessures voor! Het doel is natuurlijk om te sporten zonder blessures. Wanneer je na de vakantie weer mag beginnen met het uitoefenen van je favoriete sport VOETBAL is het niet prettig dat er een blessure om de hoek komt kijken. Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk en die begint bij een goede basisconditie! Immers een goede voorbereiding is het halve werk! Desondanks kan je een voetbalblessure oplopen en om de duur van de blessure zo kort mogelijk te houden heeft onze voetbalclub Hulzense Boys contact gehad met Fysiotherapie ZorgSaam. Zij zijn dit seizoen sponsor geworden van onze club. Fysiotherapie ZorgSaam is gevestigd aan de Godfried Bomansstraat 32 in Nijverdal en zij behandelen al meer dan 35 jaar sporters.

Er is een gesprek geweest met de fysiotherapeuten Henri Enserink, Patrick ter Brugge en Rob Alferink over de fysiotherapeutische begeleiding voor het aankomende seizoen. Indien er selectiespelers van de senioren of junioren een blessures hebben kunnen ze eerst contact opnemen met onze verzorgers Lars Hoekmanof Jeroen Schrijver. Zij zullen de blessure onderzoeken en behandelen en een advies geven. Het is ook mogelijk dat de blessure fysiotherapeutisch moet worden behandeld en dit kan bij Fysiotherapie ZorgSaam. Lars of Jeroen zal dan contact opnemen met Henri of één van de andere fysiotherapeuten van ZorgSaam en het probleem uitleggen. De speler dient dan zelf een afspraak bij Fysiotherapie ZorgSaam te maken. Tijdens deze eerste afspraak zal bekeken worden of eventuele vervolgafspraken op de praktijk nodig zijn. Tijdens de blessure zal Lars of Jeroen de desbetreffende trainer op de hoogte houden van wat de sporter wel of niet mag en wanneer hij weer volledig kan spelen. Mogelijk is het eerst verstandig om de hersteltraining bij Paul Wilbrink te volgen alvorens weer aan te sluiten bij de groepstraining.  Op deze manier zijn de lijntjes kort en weten de trainer en de speler wat de verwachte herstelduur van de blessure is.

De fysiotherapeuten van ZorgSaam zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en zij hebben tevens de beschikking over apparatuur zoals echo en shockwave. Voor een behandeling hoef je geen verwijzing van een arts te hebben. De kosten hiervan worden bij een voldoende aanvullende verzekering van de speler vergoed door de zorgverzekeraar. Is er geen voldoende aanvullende verzekering afgesloten door de speler dan worden de kosten wel bij hem in rekening gebracht. Op deze wijze wordt de voetbalclub niet financieel belast. Dus als sporter is het raadzaam om een goede aanvullende zorgverzekering af te sluiten, tenslotte ben jij de sporter die kans maakt op blessures.

Het bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor de selectiespelers, ook de spelers van andere seniorenteams of jeugdteams van onze club kunnen bij een blessure contact opnemen met Fysiotherapie ZorgSaam voor een advies of behandeling.

Zorgsaam
Godfried Bomansstraat 32
7442 TH Nijverdal
tel. 0548-615889
www.zorgsaamnijverdal.nl

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor